Συναγερμό για το πρόβλημα των αιωρούμενων σωματιδίων στα αστικά κέντρα σήμανε την Πέμπτη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Οι γιατροί προτείνουν να δοθούν κίνητρα για την επιστροφή στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ενώ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύσκεψη της Πέμπτης συμμετείχαν παράγοντες των υπουργείων Υγείας, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, εκπρόσωποι της ΕΜΥ, καθώς και ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης ο οποίος μελετά τα επίπεδα ρύπων και τις επιπτώσεις τους στην υγεία στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος το πλαίσιο TRANSPHORM.

Η υφυπουργός Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι το θέμα της δημόσιας υγείας είναι σημαντικότερο από εκείνο του λαθρεμπορίου καυσίμων, δήλωση η οποία βρήκε σύμφωνους τους περισσότερους.

Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι αφορούσε την άμεση μείωση του ειδικού τέλους κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, προτάθηκε ως ισοδύναμο μέτρο η διεύρυνση των προϋποθέσεων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης ώστε να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι στη διαδικασία χορήγησής του όχι μόνο για χρήση πετρέλαιο αλλά και φυσικού αερίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης