Την περασμένη Δευτέρα, 12/3/2012, πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του κ. Αλέξ. Αθανασόπουλου (ΕΛ.ΠΕ.), η 7η συνάντηση της Επιτροπής Ενεργειακών Υποδομών στα γραφεία του ΙΕΝΕ με ευρεία συμμετοχή. Στην συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη κκ. Ι. Αβαγιαννός (ΜΕΤΚΑ), Κ. Οικονομόπουλος, Σπ. Καραμάνος (Παν/μιο Θεσσαλίας), Ε. Νανάκη (ΕΛ.ΠΕ.), Π. Κασσάπης, Ντ. Νικολάου, Α. Τόσιος (ΕΠΑ Αττικής), Α. Γιαννακόπουλος (ΔΕΣΦΑ), Κ. Σταμπολής (ΙΕΝΕ).

Την Επιτροπή απασχόλησε κατά προτεραιότητα η οργάνωση του διεθνούς workshop «“ Hydrocarbon Exploration and Production in the East Mediterranean and the Adriatic Sea”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 26 και 27 Απριλίου 2012. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το πρόγραμμα, όπως και οι οργανωτικές λεπτομέρειες. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ελληνική συμμετοχή, η οποία μέσα από πέντε ομιλίες και παρουσιάσεις θα επιχειρήσει να παρουσιάσει την συνολική εικόνα της χώρας στον τομέα του upstream. Ακόμα, συζητήθηκαν τα working papers που έχουν προκύψει από εργασίες της Επιτροπής και βρίσκονται υπό έκδοση. Ο Γενικός Δ/ντής του ΙΕΝΕ κ. Κ. Σταμπολής, ενημέρωσε τα μέλη ότι εκτιμά πως τα τέσσερα working papers που έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται στο στάδιο σελιδοποίησης και τελικής επιμέλειας, πρόκειται να εκδοθούν σε ηλεκτρονική μορφή μέχρι τα τέλη Μαρτίου, αλλά και σε έντυπη μορφή εντός του Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αλέξης Αθανασόπουλος παρατήρησε ότι το έργο της Επιτροπής το οποίο παρήχθη τους τελευταίους 18 μήνες είναι πράγματι εντυπωσιακό και πιστεύει ότι μόλις εκδοθούν οι διάφορες εργασίες και μελέτες θα συμβάλλουν σημαντικά στο επιστημονικό έργο του Ινστιτούτου και αποτελούν συμβολή και προσφορά του ΙΕΝΕ στο κοινωνικό σύνολο.

Την Επιτροπή απασχόλησαν ακόμη δύο θέματα που έχουν σχέση με μελλοντικές εκδηλώσεις και αφορούν (α) μία απογευματινή συνάντηση για θέματα Ενεργειακής Ασφάλειας, η οποία προτάθηκε να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2012 και (β) μία ειδική εκδήλωση για την ΑΟΖ, η οποία προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2012.

Πηγή:energypress
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης