Σκότωσε ψαραετό και τον επικήρυξαν για 10.000 ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009, 16:49
 Σκότωσε ψαραετό και τον επικήρυξαν για 10.000 ευρώ
Το ποσό των 10.000 ευρώ δίνει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης ως αμοιβή σε εκείνον που με τις πληροφορίες θα μπορέσει να οδηγήσει τις αρχές στην σύλληψη και οριστική καταδίκη του ασυνείδητου οπλοφόρου, ο οποίος πυροβόλησε και τελικά σκότωσε ψαραετό στην περιοχή του ποταμού Έβρου.

Ο ψαραετός (Pandion haliaetus) εντοπίστηκε νεκρός από Βρετανούς παρατηρητές πουλιών ενώ σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης του Δέλτα του Έβρου, το πουλί ήταν πυροβολημένο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης καταδίκασε απερίφραστα την ενέργεια αυτή και έχει προβεί στην επικήρυξη του δράστη με 10.000 ευρώ, ενώ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι: «το περιστατικό αυτό αφορά είδος του οποίου το κυνήγι απαγορεύεται και έλαβε χώρα σε περιοχή που επίσης το κυνήγι απαγορεύεται.

Τονίζουμε πως είναι λάθος να συνδέεται η ενέργεια ενός ασυνείδητου οπλοφόρου με το κυνήγι.

Η παρουσία του κυνηγού στην ακριτική αυτή περιοχή και η θηροφύλαξη που οι κυνηγετικές οργανώσεις παρέχουν, σε συνεργασία με τη δασική υπηρεσία, αποτελούν εχέγγυα για την αποτελεσματική προστασία του υγροτόπου και της ορνιθοπανίδας του».

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης στο τηλ. 2310477128-29 και στο e-mail : hunters@hunters.gr

Πηγή: fonirodopis.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009, 17:03