Εισήγηση για την τροποποίηση του νομικού πλαισίου για τα βιοκαύσιμα και άλλα ανανεώσιμα καύσιμα έχει στα χέρια του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου έχει προωθηθεί εισήγηση προς την πολιτική ηγεσία για την τροποποίηση του σχετικού νόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την προτεινόμενη τροπολογία επιδιώκεται η άρση της πολυπλοκότητας και η επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς και η ομαλή λειτουργία της αγοράς, ώστε να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος της περαιτέρω διείσδυσης των βιοκαυσίμων στις μεταφορές» διευκρινίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και ενημερώνει ότι «μεταξύ άλλων προτείνονται βελτιώσεις σε θέματα μεθοδολογίας και κριτηρίων κατανομής, καθώς και ρυθμίσεις, με στόχο την επιτάχυνση και τη βελτίωση της διαδικασίας αξιολόγησης, την ελαχιστοποίηση των περιπτώσεων ανακατανομών και την περαιτέρω προώθηση του βιοντίζελ ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας στην ελληνική αγορά καυσίμων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης