Και ενώ οι Δήμοι Κοζάνης και Γρεβενών εισάκουσαν το αίτημα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και των τοπικών Οικολογικών Κινήσεων και αποφάσισαν επίσημα την απαγόρευση εγκατάστασης τσίρκων με ζώα με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, η Καστοριά υποδέχεται και πάλι τσίρκο με ζώα, από τις 29 Μαΐου. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει καταθέσει για τρίτη φορά αίτημα ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου των Δήμων Καστοριάς και Φλώρινας, προκειμένου να αποφασιστεί η απαγόρευση λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων στα όρια των δύο δήμων, δυστυχώς, χωρίς ανταπόκριση.

Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια και τους πολίτες στην Καστοριά και τη Φλώρινα να προβληματιστούν τόσο για τις συνθήκες φιλοξενίας των ζώων όσο και για τα θέματα ασφάλειας των θεατών ανάλογων παραστάσεων. Είναι τουλάχιστον άσκοπο να προσφέρεται στους πολίτες της πρωτεύουσας του Νομού Καστοριάς, που φιλοξενεί τα πιο σπάνια είδη πανίδας που διαβιούν στη χώρα μας, το θέαμα των αιχμάλωτων άγριων ζώων, όταν λίγο πιο έξω από την πόλη τους, ζει η αληθινή άγρια ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εδώ το σχετικό video βασανισμού ενός ελέφαντα στο τσίρκο (Massimo circus) που λειτούργησε το 2009 στη Φλώρινα.

Θυμίζουμε ότι η περίπτωση της αρμονικής συμβίωσης των κατοίκων της Κλεισούρας με μια θηλυκή αρκούδα με το μικρό της, κατά την περσινή χρονιά, προβλήθηκε ως παράδειγμα θετικής πρακτικής και από το BBC. Πολύ σημαντικό είναι βέβαια και το ότι τα παιδιά που επισκέπτονται τέτοιου είδους θεάματα εξοικειώνονται με τον εξευτελισμό και τον βασανισμό των ζώων, σε καιρούς που η περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθησία κρίνεται απαραίτητη για την εξασφάλιση της ίδιας μας της ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νομοσχέδιο για την απαγόρευση λειτουργίας τσίρκο με ζώα στη χώρα μας παραμένει ανενεργό, στο Νομοπαρασκευαστικό Τμήμα της Βουλής. Ο Αρκτούρος καλεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δώσει την οριστική λύση στο θέμα της λειτουργίας τσίρκου με ζώα και της κακομεταχείρισής τους, θέτοντας το νομοσχέδιο υπό ψήφιση.

Υπογράψτε εδώ – οι υπογραφές όλων θα επανακατατεθούν σε προσεχή συνάντηση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο ΥΠ.Α.Α.Τ.

Διαβάστε επίσης:

«Τσίρκο με ζώα που βασανίζονται περιοδεύει στην Ελλάδα» Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης