Τη νέα τους οικογένεια, σε ένα «τεχνητό» σπίτι, ετοιμάζονται να δημιουργήσουν περίπου 30 ζευγάρια ποταμογλάρονων που ήδη έχουν εγκατασταθεί στην εξέδρα αναπαραγωγής πουλιών την οποία κατασκεύασε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού, στο Καλοχώρι.

Η εξέδρα ολοκληρώθηκε και τοποθετήθηκε περί το τέλος Απριλίου με τη χρηματοδότηση του ψηφιακού περιοδικού για την ορνιθοπαρατήρηση στη Βόρεια Ελλάδα Birdwing (http://www.birdwing.eu/).

Το Birdwing έχει περισσότερους από 800 υποστηρικτές σε διάφορες χώρες, ανάμεσά τους και την Ελλάδα, από τις χορηγίες των οποίων χρηματοδοτούνται αντίστοιχα project.

Η κατασκευή της ξύλινης εξέδρας, διαστάσεων 2 Χ 3 μέτρα, έγινε από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, με τη συμμετοχή εργαζομένων από το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης που πρόσφεραν την τεχνογνωσία που είχαν αποκτήσει από αντίστοιχα εγχειρήματα στην Κερκίνη.

Η εξέδρα θα παρέχει χώρο φωλεοποίησης σε ζευγάρια γλαρονιών και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργήσει ως εκπαιδευτικό σημείο για σχολεία και επισκέπτες που επισκέπτονται την περιοχή.