Η κρίση πλήττει και την ανακύκλωση, η οποία ακολουθεί τα τελευταία χρόνια πτωτική πορεία σε σχέση με αυτήν που επικρατούσε το 2011.

Έτσι στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ πριν πέντε χρόνια το τονάζ των απορριμμάτων και ανακύκλωσης συσκευασιών ανέρχονταν στους 121.193 τόνους, πέρσι έπεσε στους 112.720 τόνους, ως απόρροια της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, αλλά και της αυξητικής τάσης κλοπής ανακυκλώσιμων υλικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό επισημάνθηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

«Έχουμε στείλει πάνω από 10 υποθέσεις στην Εισαγγελία, ενώ πριν λίγες ημέρες έγινε και μια επ΄ αυτοφόρω σύλληψη ατόμου που έκλεβε ανακυκλώσιμα υλικά. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει και αυτός είναι ο λόγος που ο Δήμος οργάνωσε ειδικό τμήμα ελέγχου», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς που αναφέρθηκε και στις δράσεις του Δήμου: «Θέλουμε να φτιάξουμε δράσεις που να έχουν συνέχεια. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να έχουν ένα σχέδιο δράσης οι οποίες να είναι πραγματοποιήσιμες. Επίσης υπάρχουν πολλά πράγματα που ενώ είναι σκουπίδια μπορούμε να τα κάνουμε μέσα από την ανακύκλωση μια σειρά από χρήσιμα πράγματα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε και το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Θεσσαλονίκης, «σε μεγάλο βαθμό στην πλατεία Δημοκρατίας και λιγότερο στις ανατολικές περιοχές της πόλης, ενώ όσον αφορά το όζον υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα στο Επταπύργιο παρά στο κέντρο», όπως επισήμανε η Τσουμάκα Παρασκευή, μέλος της περιβαλλοντικής δράσης του Δήμου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης