Αντίθετος ο ΠΕΣΥΔΑΠ στο νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021, 13:59
Αντίθετος ο ΠΕΣΥΔΑΠ στο νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα

Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων περιοχής Αθήνας-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) σε ανακοίνωσή του δηλώνει αντίθετος με το νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η ανακοίνωση:

Σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς, η ΕΕ του ΠΕΣΥΔΑΠ σημειώνει ότι όλη, η έως τώρα, διαδικασία έγινε ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (T.A.) , παρ΄ ότι αυτήν, κυρίως, αφορούν οι υποχρεώσεις και οι νέοι κανόνες που θεσπίζονται.

Αντιθέτως προξενεί απορία το γεγονός ότι, ενώ οι  φορείς της Τ.Α. αγνοούν μέχρι σήμερα τις διατάξεις του νομοσχεδίου, το πλήρες κείμενο φέρεται να είναι σε απόλυτη γνώση ορισμένων φιλοζωικών οργανώσεων, που μάλιστα καυχώνται ότι είναι και οι «υποβολείς» του σχεδίου νόμου. 

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ, που λειτουργεί το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), είχε ζητήσει ενημέρωση από τον υπουργό Εσωτερικών με επιστολή που του είχε αποσταλεί έγκαιρα από 26.01.2021. Αυτή η επιστολή ουδέποτε απαντήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο. 

Το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), που λειτουργεί από το 2003 και αποτελεί τον μεγαλύτερο δημόσιο φορέα  περίθαλψης και φροντίδας αδέσποτων ζώων, μέχρι τώρα έχει νοσηλεύσει, περιθάλψει και  διαχειριστεί περισσότερα από 40.000 αδέσποτα ζώα των περιοχών ευθύνης των 19 Δήμων-μελών του ΠΕΣΥΔΑΠ.  Κι όμως, ούτε μία φορά τους προηγούμενους μήνες δεν κλήθηκε, όπως και άλλοι φορείς της ΤΑ, από το Υπουργείο Εσωτερικών για να συνεισφέρει με την τεχνογνωσία και την εμπειρία των 18 χρόνων, στο περιεχόμενο ενός νομοσχεδίου που η Τ.Α. θα κληθεί να εφαρμόσει!  

Θεωρούμε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα απέχει από το να θεωρείται θεσμικά αποδεκτή και αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο εφαρμόστηκε.  

Ευχόμαστε αυτή η διαδικασία να αλλάξει στη συνέχεια  και να βελτιωθεί από την πλευρά του ΥΠΕΣ. 

Επί  των διατάξεων του σχεδίου νόμου θα τοποθετηθούμε αναλυτικά, όταν αυτές περιέλθουν ολοκληρωμένα σε γνώση μας.

Η ΕΕ του ΠΕΣΥΔΑΠ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021, 14:41