Η επαφή του κουταβιού μας με το νερό θα πρέπει να γίνει σταδιακά.  Μέχρι ο σκύλος σας να ολοκληρώσει τον κύκλο των εμβολίων, ώστε να μπορεί να περπατήσει με ασφάλεια έξω από το σπίτι, αγοράστε και μία μικρή πλαστική πισίνα. Καλό θα είναι και σε αυτή την περίπτωση να αυξήσετε την ποσότητα του νερού σιγά-σιγά.

Η όλη διαδικασία θα πρέπει να είναι ευχάριστη και ποτέ μην αναγκάσετε το κουτάβι σας να κάνει κάτι με το ζόρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη θάλασσα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Το κύμα, η φασαρία ή ακόμα και η εικόνα του υδάτινου όγκου μπορεί να τρομάξουν τον σκύλο. Είναι ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον.

Και σε αυτή τη περίπτωση η επαφή με το νερό θα πρέπει να είναι σταδιακή και χωρίς βιασύνες. Επιλέξτε μία μέρα χωρίς κύμα και μία ήσυχη παραλία.

Τι δεν πρέπει να κάνετε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε καμία περίπτωση μην πετάξετε το κουτάβι στη θάλασσα.

Μην το πάρετε αγκαλιά και μπείτε μαζί του στο νερό. Υπάρχει περίπτωση να νιώσει εγκλωβισμένο στην αγκαλιά σας.

Μην τραβήξετε το κουτάβι με το λουρί με σκοπό να το βάλετε στο νερό

Τι να κάνετε:

Περπατήστε με τον σκύλο στην άκρη της παραλίας, εκεί που σκάει το κύμα, ώστε να έχει επαφή με το νερό αλλά να μην κινδυνεύει να παρασυρθεί από τη θάλασσα.

Εάν δείτε πως ο σκύλος δεν έχει πρόβλημα. προχωρήσετε λίγο πιο κοντά στο νερό. Αν δείτε πως φοβάται απομακρυνθείτε από το σημείο και ξεκινήστε από την αρχή. Είναι πολύ σημαντικό η όλη διαδικασία να έχει τον χαρακτήρα παιχνιδιού. Όχι φωνές και υστερίες.

Όσο η διαδικασία προχωράει μπορείτε να πετάτε το μπαλάκι βαθύτερα. Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και μπορεί να χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση από την παραπάνω. Εάν δείτε πως δεν τα καταφέρνετε και ο σκύλος είναι αρνητικός στην ιδέα να γνωρίσει το νερό, ζητήστε τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

Δώστε χρόνο στον σκύλο σας και μη βιάζεστε.

Όσο πιο μικρός ένας σκύλος συνηθίσει και έχει θετική επαφή με το νερό τόσο καλύτερα. Σκυλιά μεγαλύτερης ηλικίας με φοβία για το νερό θα χρειαστούν πολύ περισσότερο χρόνο.

Πηγή: govastiletto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης