Υλικά:

2 αβγά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1/2 φλιτζάνι κονσέρβα κολοκύθα ή φρέσκια

2 κουταλιές της σούπας γάλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι από καστανό ρύζι *

1 κουταλάκι του γλυκού ξερό μαϊντανό (προαιρετικά)

* Το αλεύρι από καστανό ρύζι δίνει πιο τραγανή υφή στα μπισκότα και βοηθά στην καλύτερη πέψη. Πολλά σκυλιά έχουν ευαίσθητο στομάχι ή αλλεργίες, και δεν ανέχεται ο οργανισμός τους το σιτάρι.

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αβγά και την κολοκύθα και μετά προσθέστε το γάλα, το αλάτι, τον αποξηραμένο μαϊντανό (αν χρησιμοποιήσετε) και ανακατέψτε καλά.

Στη συνέχεια, προσθέστε το καστανό ρυζάλευρο σταδιακά και ανακατέψτε με μια σπάτουλα ή με τα χέρια, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια σκληρή ζύμη. Τοποθετήστε το μίγμα σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε τη σε πάχος περίπου 0,6 με 1,5 εκατοστά.

Χρησιμοποιήστε ένα κόφτη μπισκότων με σχήματα ή ένα απλό μαχαίρι για να κόψετε τα μπισκότα και ψήστε τα για 20 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και προσεκτικά γυρίστε τα μπισκότα από την άλλη μεριά για να ψηθούν άλλα 20 λεπτά.

Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν και διατηρήστε τα σε βάζα σε δροσερό μέρος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης