Να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α κάλεσε τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας από την Έδεσσα όπου βρέθηκε την Τρίτη, λέγοντας ότι «τώρα είναι η ώρα της ανατροπής, η ώρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είπε ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου το κατεστημένο «παίζει τα ρέστα του» κι εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. επισημαίνοντας πως «κάθε μέρα που περνάει τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα της μνημονιακής κοινοπραξίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αποδεικνύονται εκβιασμοί μιας κάλπικης πεντάρας. Γιατί είναι ψεύτικοι• προσπαθούν να δέσουν χειροπόδαρα την Ελλάδα στο Μνημόνιο, τη στιγμή που η Ευρώπη αλλάζει. Αυτή τη στιγμή, που η Ευρώπη αντιλαμβάνεται ότι η λιτότητα είναι το πρόβλημα και όχι η λύση, η μνημονιακή κοινοπραξία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει πως η λιτότητα είναι η μόνη λύση».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «ιδιοτελή ψευτοδιλήμματα», λέγοντας συγκεκριμένα: «Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύονται τα ιδιοτελή ψευτοδιλήμματα των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων δανειστών της χώρας, που καμία σχέση δεν έχουν με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Απλώς τα εκφωνούν οι εν Ελλάδι εμπορικοί αντιπρόσωποί τους – ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Σαμαράς και το κρατικοδίαιτο και διαπλεκόμενο επιχειρηματικό και επικοινωνιακό κατεστημένο που, με την ψήφο σας στο ΣΥΡΙΖΑ στις 6 Μαΐου, θα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «ο μνημονιακός δικομματισμός δεν είναι η λύση -είναι το πρόβλημα- και ότι η μόνη λύση είναι η Αριστερά. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μπορούν να μετατρέψουν την αποτυχία της πολιτικής τους σε εκβιασμό για τον ελληνικό λαό. Δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν μ’ αυτό το κόλπο. Θα κριθούν για τις μέχρι σήμερα επιλογές τους και τη χρεοκοπία τους. Θα κριθούν για το ότι, αφού πρώτα λεηλάτησαν τη χώρα, μετά την παρέδωσαν όμηρο στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Και θα κριθούν και για το κοινό τους πρόγραμμα – το Μνημόνιο».

Μάλιστα, τάχθηκε υπέρ της μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της Αριστεράς και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους υπογράμμισε: «Εσείς, με την ψήφο σας, μπορείτε να επιβάλλετε – και θα επιβάλλετε – τη μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς, για την ανατροπή του Μνημονίου και την ανασυγκρότηση της χώρας. Εσείς είστε οι εντολείς και του ΣΥΡΙΖΑ, και του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ. Στη θέλησή σας υπακούμε όλοι – όχι μόνον εγώ, αλλά και η κυρία Παπαρήγα και ο κύριος Κουβέλης. Εάν εσείς, στις 6 Μαΐου, πείτε το μεγάλο ναι στο νέο συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν θα τολμήσει να αντιτάξει τα μικρά του όχι. Στις 6 Μαΐου μετατρέψτε την οργή και την αγανάκτησή σας σε χρήσιμη ψήφο ανατροπής και ανασυγκρότησης. Δώστε την απάντηση της αξιοπρέπειας και της ελπίδας στο μόνο πραγματικό δίλημμα αυτής της αναμέτρησης: Μνημόνιο ή Αριστερά. Μνημονιακή Συγκυβέρνηση ή Νέος Συνασπισμός Εξουσίας».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά