Με την παρουσία εκατό βουλευτών από την Ελλάδα και άλλες 25 χώρες με ορθόδοξους πληθυσμούς, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια διακοινοβουλευτική συνέλευση της Ορθοδοξίας στη Θεσσαλονίκη, στις 4 Ιουλίου, όπως ανάφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12», ο κ. Αμανατίδης έκανε γνωστό ότι οι εργασίες της συνέλευσης θα διαρκέσουν τρεις ημέρες και αναμένονται αφίξεις σημαντικών πολιτικών από ομόθρησκες χώρες, ενώ στο πλαίσιο της συνόδου θα πραγματοποιηθεί, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, μεγάλη έκθεση για το Άγιο Όρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη χώρα, αφού πρόκειται για μία διεθνή οργάνωση», σημείωσε ο κ. Αμανατίδης, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος της συνέλευσης, που εδρεύει στην Αθήνα, υπό την προεδρία της Ρωσίας.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας την απουσία εκπροσώπων Εκκλησιών από τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Ιεράς Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που διεξάγονται στην Κρήτη, τόνισε πως «βαραίνει αυτούς, οι οποίοι δεν έρχονται» και πρόσθεσε ότι πριν από μήνες υπήρξε συμφωνία ότι θα παραστούν.

Επίσης, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Πανορθόδοξη Σύνοδος διεξάγεται στην Ελλάδα, καθώς- όπως υπογράμμισε- ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι δεσμοί με τα θρησκευτικά αλλά και τα διπλωματικά κέντρα των χωρών, από τις οποίες προέρχονται οι προκαθήμενοι των Εκκλησιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλήγοντας, ο κ. Αμανατίδης επεσήμανε ότι τα μηνύματα που εκπέμπονται από την Πανορθόδοξη Σύνοδο της Κρήτης είναι, μεταξύ άλλων, η σύσφιξη των σχέσεων των προκαθημένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις χώρες τους και η αναχαίτιση του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, μέσω του διαλόγου και της ενότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης