Με αφορμή το νομοσχέδιο με τις «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις» ήρθαν σε αντιπαράθεση ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι φαίνεται πως «δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα». «Είχα», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης «μια ελπίδα ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές θα είχατε μια ανασύνταξη στις σκέψεις σας. Αλλά εσείς συνεχίζετε τις δηλητηριώδεις, τοξικές αναφορές και τα ψέματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός συνέχισε απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «λυπάμαι για την έκφραση αλλά είστε ψεύτες όταν μιλάτε για τους θανάτους από την Covid-19. Πραγματικά ντροπή». «Το δεύτερο ψέμα σας είναι όταν μας λέτε πως έχουμε εργαζόμενους στο ΕΣΥ με μπλοκάκια, με προσλήψεις εποχικές και όχι μόνιμους, παρόλο που ξέρετε ότι από τον Αύγουστο έχουν βγει τα αποτελέσματα για την πρόσληψη περίπου 250 νοσηλευτών ΠΕ. Από τις 15 Σεπτεμβρίου βγήκαν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ για 2.000 νοσηλευτές ΤΕ και στις 15 Νοεμβρίου βγαίνουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για άλλους 2.000 νοσηλευτές ΔΕ. Συνολικά δηλαδή 5.000 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες». Ο κ. Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε πως «ξέρετε ότι έχουμε προβλέψει να προσληφθεί 6.500 προσωπικό στο ΕΣΥ, εκ των οποίων 1.500 ιατροί και πάνω από 3.000 νοσηλευτές, ενώ σε λίγες ημέρες θα προκηρυχθούν 800 θέσεις για το ΕΚΑΒ».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη σε κάποια από τις επόμενες παρεμβάσεις του «να μας πει εάν έχει δεχθεί ή όχι κάποια επιστολή σχετικά με την παρακολούθηση του κινητού του από το Predator» .

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «αυτός που έχει υποσκάψει την εμπιστοσύνη στην επιστήμη ήταν εκείνος (σ.σ.: εννοούσε τον πρωθυπουργό) που από το βήμα της Ολομέλειας μάς φώναζε “δεν έχω μελέτη ότι είναι διαφορετικό να είσαι διασωληνωμένος εντός ή εκτός ΜΕΘ”. Αυτός είναι που υποσκάπτει την Υγεία». Και τον χαρακτήρισε «χυδαίο ψεύτη γιατί είχε μελέτη, που έδειξε ότι εκτός ΜΕΘ το ποσοστό της θνησιμότητας ήταν στο 97%» και πρόσθεσε πως «αυτό λέγεται κρατική δολοφονία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως είναι το δεύτερο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας το οποίο φέρνει διατάξεις με τον χαρακτηρισμό «επείγοντα θέματα». Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη μεταφορά 4χρονης ασθενούς από το Καστελόριζο στην Τουρκία γιατί το ΕΣΥ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε ούτε μια μόνιμη πρόσληψη. Κάνετε τα πάντα, δίνετε παρατάσεις, διάθεση προσωπικού, επικουρικούς, μπλοκάκια αλλά μόνιμες προσλήψεις δεν έχουμε».

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «σε μια σειρά από δομές Υγείας έχουμε εργαζόμενους στην καθαριότητα με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου που απολύονται γιατί έχουν ήδη πάει εργολάβοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης