Α. Γεωργιάδης προς ΕΟΠΥΥ: «H μεταρρύθμιση θα γίνει οπωσδήποτε»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013, 11:35
Α. Γεωργιάδης προς ΕΟΠΥΥ: «H μεταρρύθμιση θα γίνει οπωσδήποτε»
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύθηκε για ανθρώπινο διάλογο με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι «η μεταρρύθμιση θα γίνει οπωσδήποτε».

«Θα κάνουμε το καλύτερο έως του σημείου να μη διακινδυνεύσουμε τη μεταρρύθμιση», σημείωσε και γνωστοποίησε ότι θα συσταθεί μία μικρή επιτροπή υπό τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, στην οποία θα συμμετέχουν και γιατροί ώστε να συζητηθούν «ανθρώπινα και πολιτισμένα οι όροι και οι προϋποθέσεις της μετακίνησης».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η απεργία των γιατρών δεν προκαλεί πλέον σημαντικά προβλήματα στους ασφαλισμένους, καθώς όσοι πήγαιναν στα πολυιατρεία μετακινήθηκαν στους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς.

«Έχουμε τον χρόνο να κάνουμε τη μεταρρύθμιση ήρεμα, πολιτισμένα και σωστά», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας και υποστήριξε ότι «αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι αν τελικά θα έχει καλύτερες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

«Τα συστήματα υγείας δεν γίνονται ούτε για τον υπουργό ούτε για τους γιατρούς. Πρέπει να γίνονται για τον λαό», κατέληξε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013, 11:35