Σκληρή κριτική στα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και στο ΚΚΕ, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο.

Η ΝΔ οδεύει προς μια εκλογική συντριβή, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, δηλώνοντας ότι ο πρωθυπουργός ζητά από τους πολίτες «ψήφο ομαδικής αυτοκτονίας». Το αντίδοτο της ΝΔ στη φτώχεια είναι περισσότερη φτώχεια και περισσότερος πλούτος στους έχοντες και κατέχοντες, σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, γιατί, όπως είπε, «ζητά από τους πολίτες λευκή επιταγή» με ένα πρόγραμμα που έχει τίτλο: «θα τα δούμε μετά». Και άσκησε κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου, γιατί δεν θίγει μείζονα θέματα, όπως η απασχόληση και η ανεργία. «Ποια είναι η απόσταση μεταξύ σοσιαλισμού και βαρβαρότητας;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κανένα από τα προγράμματα των δύο μεγάλων κομμάτων δεν πιάνουν τον «παλμό της κοινωνίας», και ως εκ τούτου «δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Απαντώντας, ωστόσο, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον νικητή των εκλογών, είπε ότι η συνεργασία είναι ζήτημα προγραμματικών προϋποθέσεων και όχι αρχής.

Εξαπέλυσε δριμεία κριτική και στη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, την οποία κατηγόρησε ότι, αντί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας τόνισε γι’ ακόμη μια φορά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «ενωμένοι δίνουμε τη μάχη με μεγάλη αυτοπεποίθηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης