Ο Αλέξης Τσίπρας από την Θράκη έκανε κάλεσμα για «καθαρή, μεγάλη, αδιαμφισβήτητη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και στις τρεις κάλπες» που θα οδηγήσει σε «ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και συγκρότηση κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας».

«Με την τρόικα σε ρόλο αστυνόμου – είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- επιτηρητή και τιμωρού, με τους δανειστές να επιβάλλουν τη θέλησή τους στην ελληνική κυβέρνηση χωρίς να συναντούν καμιά αντίσταση, με τη χυδαιότητα και την απανθρωπιά των λεγόμενων αγορών να ανακηρύσσεται σε υπέρτατο νόμο, η χώρα μας έχει βρεθεί σε μια θανάσιμη παγίδα. Στην οποία κάνουν ότι μπορούν να μας κρατήσουν όχι για ένα και δυο χρόνια όπως λένε ο Σαμαράς και η ετερόκλητη συμμαχία του Μαξίμου, αλλά για δεκαετίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγο, είπε ο κ. Τσίπρας διάβαζα στο διαδίκτυο την είδηση ότι σήμερα στη Γερμανική εφημερίδα Handelsplat, καταγράφεται η εκτίμηση ότι η τρόικα θα παραμείνει στην Ελλάδα για τα επόμενα 50 χρόνια.

«Και η αλήθεια είναι – επεσήμανε – ότι δε πρόκειται να φύγουν αν δε τους διώξουμε εμείς. Αυτοί και οι κυβερνήσεις που στηρίζουν και τους στηρίζουν θα κάνουν ότι μπορούν για να κρατηθούν για πάντα στις ζωές μας. Γι’ αυτό άλλωστε χρησιμοποιούν το ψέμα, την καταστολή, την τρομοκρατία, την προπαγάνδα του μίσους, τα εμφυλιοπολεμικά στερεότυπα, τις μονταζιέρες, τις προκλήσεις. Μια κυβέρνηση με ακροδεξιά χαρακτηριστικά, που στεγάζει όλη την παλαιοκομματική φθορά, όλο το γερασμένο πολιτικό κατεστημένο, όλο το θίασο που μας οδήγησε ως εδώ, έχει αναλάβει τη σωτηρία μας».

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας είπε πως ενώ «η κυβέρνηση λέει ότι μετράει και απηχεί την επιτυχία της πολιτικής της, η πραγματικότητα λέει ότι μετράει και απηχεί τη δυστυχία, την απόγνωση, την στέρηση, την καταπίεση, την αιμορραγία του λαού μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ισοπέδωση και τον Καιάδα για τους πιο αδύναμους τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους».

Ζούμε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «μια κατάσταση στην οποία η σύγκρουση της πραγματικότητας με την κυβερνητική προπαγάνδα έχει ξεπεράσει τα όρια της σχιζοφρένειας. Θυμίζει αφηγήσεις από παλιά στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα οποία οι σκελετωμένοι και στα όρια του θανάτου κρατούμενοι βομβαρδίζονταν με τραγούδια και εμβατήρια για το φωτεινό μέλλον και για την όμορφη ζωή που τους περιμένει».

Και τη δόση θα πάρουν τελικά, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και κάποια ψίχουλα θα τους αφήσουν να μοιράσουν και με δηλώσεις θα τους ενισχύσουν οι ευρωπαϊκές ελίτ που έχουν αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι. Αρκεί να συνεχίσουν με την ίδια σκληρότητα και την ίδια πολιτική ανηθικότητα την ίδια πολιτική. Αρκεί να συνεχίσουν να είναι καλοί μαθητές και να εφαρμόζουν κατά γράμμα τις εντολές τους.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας είπε πως, «η Eurostat, στις 22 Απριλίου θα ανακοινώσει ότι υπάρχει ένα κάποιο πλεόνασμα.

Αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα υπάρξει πλεόνασμα σε μία χώρα κατόπιν πολιτικής συμφωνίας.

Αμέσως μετά τα πανηγύρια θα αρχίσουν προεκλογικά, εφαρμόζοντας τις παλιές συνταγές του παλιού φθαρμένου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που εκπροσωπούν, να μοιράζουν κάποια ψίχουλα στους ιθαγενείς. Ταυτόχρονα, θα επιχειρήσουν μία “στημένη” έξοδο στις αγορές, για την οποία έχουν αρχίσει ήδη οι προετοιμασίες.

Ένα μικρό ποσό με επιτόκιο λίγο κάτω από το 5%, ίσα-ίσα για να μπορούν να οργανώσουν ένα προεκλογικό “θρίαμβο”.

Τις τελευταίες μέρες, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «αποκαλύφθηκε ότι για να στηθεί το νέο success story και να χωρέσουν οι αριθμοί στις εκλογικές σκοπιμότητες, έχουν στηθεί κανονικές μονταζιέρες και υπηρεσίες μεταφοράς δεδομένων και στην οικονομία. Λάστιχο έγιναν οι αριθμοί και τρένο οι λογαριασμοί. Εμφανίζουν μειωμένο το ΑΕΠ του 2012. Έτσι μεταφέρουν ύφεση από το 2013 στο 2012 για να εμφανιστούν ότι έπιασαν τους στόχους».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας επαναλάμβανε πως είναι απαίτηση των καιρών να φύγει αυτή η κυβέρνηση και ότι πρέπει να τελειώνουμε με το παλιό για ν’ αρχίσουμε κάτι νέο και ελπιδοφόρο.

«Δεν γίνεται, υπογράμμισε ο κ. πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να φυλακίζονται και να αυτοκτονούν μικρομεσαίοι επιχειρηματίες την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ χρωστούν από 150 εκατομμύρια στις τράπεζες και συνεχίζουν να κυβερνούν χωρίς καμιά ενοχή και φυσικά χωρίς καμιά ενόχληση. Και να ψηφίζουν μνημόνια και να στήνουν μονταζιέρες και μηχανισμούς με κρατική επιχορήγηση. Να σας πω εδώ μια σκέψη σε παρένθεση: Ίσως γι’ αυτό αποφάσισαν στο ΠΑΣΟΚ να αλλάξουν όνομα και ταμπέλες -για να φορτώσουν τα χρέη στις πλάτες του φορολογουμένου και να πετύχουν παραγραφή των εγκλημάτων.

Ας το ξεχάσουν όμως. Εδώ δε σβήνονται τα χρέη, όπως στο ποδόσφαιρο για όποιον πέφτει στη Γ/ Εθνική. Τα χρέη τους προς τον ελληνικό λαό, πολιτικά, οικονομικά, ηθικά, θα τα πληρώσουν όλα μέχρι το τελευταίο ευρώ. Θα τα πληρώσουν και οι πολιτικοί, αλλά και οι βαρόνοι της ενημέρωσης και της διαπλοκής και οι ασύδοτοι τραπεζίτες» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης