Μέχρι τον Μάρτιο θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση με το προσφυγικό, όπως είπε μιλώντας στο Blue Sky ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν σε δηλώσεις του για το μεταναστευτικό ο υπουργός έχει αναφέρει πως «όσοι έχουν υψηλό προσφυγικό προφίλ, δηλαδή περίπου το 7%, θα πηγαίνουν σε ανοιχτά κέντρα και θα συνεχίζουν τη διαδικασία για να χαρακτηριστούν πρόσφυγες. Όσοι έχουν χαμηλό μεταναστευτικό προφίλ, δηλαδή το 93%, θα μπαίνουν σε κλειστού τύπου κέντρα, θα μένουν για έξι μήνες για να τελειώσει η διαδικασία του πρώτου και του δεύτερου βαθμού του αιτήματος και μετά θα στέλνονται πίσω στην Τουρκία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν λοιπόν η Ελληνική Δημοκρατία υπερασπιστεί το έδαφός της, με όποιο νόμιμο τρόπο μπορεί, το ρεύμα αργά ή γρήγορα προς την Ελλάδα θα ανακοπεί, διότι κανείς δεν θα πληρώνει τόσα λεφτά για να πάει σε μια χώρα που θα τον στέλνει πίσω».

Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην ΑΣΟΕΕ, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι καταλήψεις είναι παράνομες, είτε γίνονται σε πανεπιστήμια είτε σε σχολεία.

Για τη Novartis ανέφερε: «Σκάνδαλο, όπως γίνεται λόγος, δεν υπάρχει, εφόσον δεν υπάρχει υλικό που το στοιχειοθετεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στο Ελληνικό, ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουν ξεκινήσει τις εργασίες οι μπουλντόζες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης