Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Ολομέλεια της Βουλής άνοιξε τις εργασίες της νέας (Γ’) κοινοβουλευτικής συνόδου, που ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα.

Από τους πολιτικούς αρχηγούς, παρόντες στον αγιασμό ήταν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ απουσίαζαν η γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα -από το κόμμα της οποίας παρευρίσκονταν πάντως τέσσερις βουλευτές- ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας με όλη την κοινοβουλευτική του ομάδα, καθώς και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός είχε δίπλα του την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ στα υπουργικά έδρανα βρίσκονταν ακόμη οι υπουργοί Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Φίλιππος Σαχινίδης.

«Καλή χρονιά, πολλή δύναμη και πλούσια τα έργα σας» ήταν η ευχή του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς τους βουλευτές.

Αμέσως μετά τον αγιασμό, οι βουλευτές γέμισαν τους διαδρόμους και το καφενείο της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης