Αλεξιάδης: Τα έσοδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016, 10:07
Αλεξιάδης: Τα έσοδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες
Τα έσοδα στο 9μηνο ξεπέρασαν κατά 1,4 δισ. τους στόχους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σημειώνοντας πως η αύξηση οφείλεται και στο γεγονός ότι πληρώνουν οι λαθρέμποροι, καταπολεμάται η διαφθορά και αυξήθηκαν οι έλεγχοι.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως για το 2016 δεν θα υπάρχει υποχρέωση να προσκομίσουν αποδείξεις με τη φορολογική δήλωση οι φορολογούμενοι, συμπληρώνοντας πως το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και τη σύνδεση των αγορών με το αφορολόγητο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης είπε πως θα ισχύσει και εφέτος το επίδομα, αλλά για το ύψος του και εάν θα είναι 25 λεπτά, όπως πέρυσι, ανέφερε ότι οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά την επιστροφή των κ.κ. Τσακαλώτου και Χουλιαράκη από τη σύνοδο του ΔΝΤ.

Όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας του 2017 ανέφερε ότι θα είναι πιο δίκαια, καθώς στόχος είναι να μειωθούν για τα παλαιά αυτοκίνητα και να επιβαρυνθούν τα πιο καινούργια και ακριβά.

Για το περιουσιολόγιο υπογράμμισε πως στόχος είναι να καταγραφεί η περιουσία των πολιτών και κυρίως τραπεζικοί λογαριασμοί και συμμετοχές στο εξωτερικό και όχι τιμαλφή ή μετρητά που υπάρχουν στο σπίτι. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιβληθεί φόρος για την περιουσία που θα δηλώσουν οι πολίτες.

Τα τεκμήρια είναι εμμέσως τρόπος προσδιορισμού του εισοδήματος είπε ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης, σημειώνοντας όμως πως στο μέλλον θα επιχειρηθούν παρεμβάσεις και στο ζήτημα των τεκμηρίων και στη φορολογία των ιδιωτών και των επιχειρήσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016, 10:16