Το ακανθώδες ζήτημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή με το νέο υπουργό Παιδείας, Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Η συζήτηση είχε βασικούς άξονες την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αλλά και το δημόσιο διάλογο που θα ξεκινήσει οσονούπω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τη συζήτηση, την οποία είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, θα ξεκινήσει στις 23 Ιανουαρίου και θεωρείται κομβικό σημείο πολιτικής για την κυβέρνηση Καραμανλή στην προσπάθειά της να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα.

Ο υπουργός Παιδείας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου τόνισε, ότι κυρίαρχη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ομαλή πορεία των μαθητών από το Λύκειο προς το Πανεπιστήμιο.

 Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναφερόμενος στο δημόσιο διάλογο για την Παιδεία τόνισε ότι αυτός θα γίνει χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, δίχως δογματισμούς και με ανοιχτό χρονικό όριο, καθώς απ’ αυτόν πρέπει να υπάρξει ένα σαφές αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το επίσης ανοιχτό ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να ακούσει οτιδήποτε μπορεί να προστατεύσει το άσυλο ιδεών και ελευθερίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης