Απάντηση Κούτρα σε τουρκικό δημοσίευμα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013, 14:51
Απάντηση Κούτρα σε τουρκικό δημοσίευμα
Δημοσίευμα που ξεπερνά πλέον την ευφάνταστη συνωμοσιολογία χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Κ. Κούτρας το άρθρο της τουρκικής «Zaman» που τιτλοφορείται «Τρομοκράτες υπό την προστασία της Ελλάδας μπορεί να επιτεθούν σε τουρκικά και αμερικανικά συμφέροντα».

Ο κ. Κούτρας είπε μεταξύ άλλων: «Ο βαρύς φόρος αίματος που έχει πληρώσει η Ελλάδα στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν επιτρέπει ούτε καν τον σχολιασμό ανάλογων δημοσιευμάτων, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της πλέον ευφάνταστης και δυσεξήγητης συνωμοσιολογίας, πολλώ δε μάλλον τη διάψευσή τους».

O εκπρόσωπος του υπουργείου διερωτήθη ποια η σκοπιμότητα και ποιοι οι στόχοι «που εξυπηρετεί η δημοσίευση άρθρων αντίστοιχου περιεχομένου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην Άγκυρα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, οι αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα «κάνουν τα στραβά μάτια» στην υποτιθέμενη «εκπαίδευση μελών του επαναστατικού κόμματος απελευθέρωσης (DHKP/C)» που «γίνεται στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Λαύριο».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013, 15:21