Απάντηση Βαρουφάκη σε Τσίπρα: Το plan B δεν ήταν ασαφές

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, 17:42
Απάντηση Βαρουφάκη σε Τσίπρα: Το plan B δεν ήταν ασαφές
Απέρριψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με επιστολή του προς τον Guardian, την κριτική που του άσκησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, καταλόγισε στον πρωθυπουργό βαθιά ασυνέπεια, δεδομένου ότι -όπως αναφέρει- του παρουσίασε τα σχέδιά του για να αποτρέψει την επιθετικότητα της τρόικας και για να αποτρέψει πιθανό αδιέξοδο με τυχόν εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πριν από τις εκλογές του 2015 και στη συνέχεια επιλέχθηκε από τον ίδιο για τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

«Ή ήμουν η σωστή επιλογή να κηρύξω τη σύγκρουση με την τρόικα διότι τα σχέδιά μου ήταν πειστικά ή τα σχέδιά μου δεν ήταν πειστικά και επομένως ήμουν η λάθος επιλογή ως ο πρώτος του υπουργός Οικονομικών», σημείωσε στην επιστολή – απάντησή του.

Κατά τον κ. Βαρουφάκη, είναι ανόητο αν και διορατικό το επιχείρημα ότι ο ίδιος υπήρξε η σωστή επιλογή για την αρχική αντιπαράθεση και ότι το σχέδιο Β (που παρουσίασε) ήταν αόριστο και δεν άξιζε καν τον κόπο να συζητηθεί.

Όπως υποστήριξε, αποκαλύφθηκε η αδυναμία (του Πρωθυπουργού) να διατηρήσει τη ριζοσπαστική κριτική του στους προκατόχους τους, όπως και το γεγονός ότι υιοθέτησε το δόγμα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών διερωτήθηκε αν το να παίζουμε τον ρόλο του «υποδειγματικού φυλακισμένου» στους δανειστές είναι καλύτερο σχέδιο από εκείνο που ο κ. Τσίπρας απορρίπτει ως αδύναμο και αναποτελεσματικό. «Αυτό είναι το ερώτημα», συμπληρώνει.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, 17:44