Απεμπλοκή των επενδυτικών σχεδίων αποφάσισε η Διυπουργική

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010, 20:21
Απεμπλοκή των επενδυτικών σχεδίων αποφάσισε η Διυπουργική
Κινήσεις απεμπλοκής μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, ύψους 20 δις. ευρώ, αποφασίστηκαν στη σημερινή άτυπη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για θέματα αναπτυξιακής πολιτικής, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο.

Όπως έγινε γνωστό, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη, ενημέρωσε τη Διυπουργική Επιτροπή για τις εμπλοκές και τις καθυστερήσεις που κληρονομήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση στην προώθηση των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων.

Αποφασίστηκε να προωθηθούν πολιτικές πρωτοβουλίες για την απεμπλοκή όσων από αυτά τα σχέδια μπορούν να υλοποιηθούν, με παρεμβάσεις σε κάθε στάδιο που εκδηλώνονται οι εμπλοκές.

Στη συνεδρίαση, η κ. Κατσέλη παρουσίασε τέσσερις πυλώνες της αναπτυξιακής πολιτικής, με στόχο την αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας και την παραγωγική αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, που περιλαμβάνουν: τα προγράμματα στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, το σχέδιο αναμόρφωσης του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), τις προτάσεις για την αναθεώρηση του νόμου 3614 για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ (Δ' ΚΠΣ) και τις πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση των ιδιωτικών επενδύσεων, που περιλαμβάνουν τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, τις ρυθμίσεις για απλούστευση της ίδρυσης και αδειοδότησης επιχειρήσεων, τα αναπτυξιακά ταμεία.

Η υπουργός Οικονομίας παρουσίασε επίσης συνοπτικά τον νέο σχεδιασμό για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), καθώς και τις προτάσεις αναμόρφωσης του νόμου 3755/2009 για τη γρήγορη προώθηση επενδυτικών πρωτοβουλιών ("Fast Track"), με έμφαση στην επέκταση του πεδίου εφαρμογής του νόμου σε ευρύτερο φάσμα επενδυτικών σχεδίων, καθώς και στον περιορισμό του χρόνου για την υποβολή προσφυγών.

Τέλος, στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν τα έργα του προγράμματος Ψηφιακής Σύγκλισης που θα προωθηθούν από το ΥΠΟΙΑΝ το προσεχές διάστημα και περιλαμβάνουν τα πληροφοριακά συστήματα για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της διακίνησης υγρών καυσίμων, για τις ηλεκτρονικές προμήθειες στο Δημόσιο, για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, καθώς και για την ίδρυση επιχειρήσεων σε ένα μόνο βήμα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010, 20:24