Αποχώρησε ο Γλέζος από την επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 18:39
Αποχώρησε ο Γλέζος από την επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Με την αιτιολογία-καταγγελία πως η διακομματτική επιτροπή της Βουλής που συστάθηκε για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, εξελίσσεται σε επιτροπή μελέτης και όχι επιτροπή δράσης για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ο Μανώλης Γλέζος ανακοίνωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ότι αποχωρεί από αυτήν.

Ειδικότερα, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης δήλωσε: «Δεν θα ερχόμουν σε επιτροπή μελέτης. Άλλο περίμενα και άλλο μου ήρθε, μου ήρθε ο ουρανός σφοντύλι», τονίζοντας ότι «ήρθα διότι πίστευα ότι πρόκειται για επιτροπή διεκδίκησης».

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως «αν δεν ξεκαθαριστεί ο ρόλος της επιτροπής θα ζητήσω την κατάργησή της».

Επίσης, καταλόγισε στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ευθύνη που δεν πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, καθώς, όπως είπε, ήταν αυτή (η ΚΟ της ΝΔ) που αντέδρασε, ενώ ο ίδιος ζήτησε να γίνουν επισκέψεις στα Κοινοβούλια για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

«Χάσαμε την ευκαιρία. Μία από τις αιτίες που φεύγω και πάω στο Ευρωκοινοβούλιο είναι αυτός. Η αδράνεια της Επιτροπής και η μετατροπή της σε Επιτροπή μελέτης. Γι' αυτό το λόγο αποχωρώ. Εσείς με αναγκάσατε», είπε προς τους βουλευτές της ΝΔ και συμπλήρωσε: «φεύγω από τη Βουλή, αλλά μετά που θα γίνουν εκλογές θα επιστρέψω στη δράση».

Παίρνοντας τον λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη κάλεσε τον κ. Γλέζο να μην επιμείνει στα όσα είπε για τους βουλευτές και ανέφερε: «Με στενοχώρια σας άκουσα να τα λέτε αυτά. Σας καλώ να μην χρησιμοποιείτε την Επιτροπή σαν αντίβαρο για να βγειτε ευρωβουλευτής».

Το κόμμα σας, χρησιμοποίησε εσάς ως εθνικό αντίβαρο, λόγω των όσων συνέβησαν με το ψηφοδέλτιό σας στη Θράκη, πρόσθεσε.

Και οι βουλευτές της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης και Αθ. Νταβλούρος καταλόγισαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθεια δημιουργίας «τεχνητού» ζητήματος - αφού ουσία διαφωνίας στην Επιτροπή για το μείζον θέμα που καλείται να πραγματευθεί, δεν υπάρχει, όπως είπαν - που αδικεί και τον σκοπό και την πρόθεσή της.

«Εγώ στη ζωή μου, δεν έχω κάνει ποτέ αντιπερισπασμούς. Για τα εθνικά θέματα θα κάνω;», απάντησε ο κ. Γλέζος.

Η Επιτροπή, πάντως, σε ομοφωνία προχώρησε σε προγραμματισμό του έργου της, με επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών και τα στελέχη που γνωρίζουν το αντικείμενο, με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την κλήση προς ακρόαση ειδικών εμπειρογνωμόνων κ.α.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 18:46