Αβραμόπουλος στο Reuters: Την επόμενη εβδομάδα το νέο σχέδιο κατανομής προσφύγων στην ΕΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015, 10:09
Αβραμόπουλος στο Reuters: Την επόμενη εβδομάδα το νέο σχέδιο κατανομής προσφύγων στην ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να παρουσιάσει σε αδρές γραμμές την προσεχή εβδομάδα τα νέα σχέδιά της για την κατανομή των προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και για την επιτάχυνση των διαδικασιών απέλασης ανεπιθύμητων μεταναστών, δήλωσε χθες Τρίτη ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως τα νέα συστήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επεξεργασία αιτήσεων ασύλου στην Ιταλία, την Ελλάδα και πιθανόν την Ουγγαρία μπορεί να περιλαμβάνουν την κράτηση όσων οι αιτήσεις απορρίπτονται μέχρι τον επαναπατρισμό τους.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις νέες προτάσεις της στους υπουργούς Εσωτερικών στο συμβούλιό τους το οποίο συγκλήθηκε κατεπειγόντως την 14η Σεπτεμβρίου, πέντε ημέρες αφότου ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το χρονοδιάγραμμα σηματοδοτεί μια επιτάχυνση της αντίδρασης της ΕΕ λόγω του κύματος αφίξεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τα κράτη μέλη να διαφωνούν στην κατανομή των προσώπων αυτών.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015, 10:15