Δ. Μιχαηλίδου: Παρατείνεται η προθεσμία για την αδειοδότηση Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, 13:30
Δ. Μιχαηλίδου: Παρατείνεται η προθεσμία για την αδειοδότηση Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων

Σε ρύθμιση σχετικά με την προθεσμία για την εξασφάλιση της δυνατότητας αδειοδότησης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα προχωρά η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εργασίας, αυτήν τη στιγμή, λόγω μη ολοκλήρωσης κτηριακών εργασιών, 57 από τις 287 δομές (παλιές και νέες) αδυνατούν να λάβουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, με βάση το ισχύον νομοθετικό καθεστώς. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η μη παράταση της προθεσμίας θα συνεπαγόταν τη διακοπή της λειτουργίας τους, δημιουργώντας σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα στους χρήστες των υπηρεσιών, καθώς και στο οικογενειακό περιβάλλον τους.

Για την αποφυγή αυτών των δυσμενών κοινωνικών συνεπειών, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχωρά σε διετή παράταση της προθεσμίας ικανοποίησης των κτηριολογικών απαιτήσεων. Σκοπός της ρύθμισης είναι η εξασφάλιση της περίθαλψης και της κοινωνικής προστασίας ηλικιωμένων αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων ή μη, τα οποία, λόγω κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών και προβλημάτων υγείας, χρήζουν προστασίας σε δομές κλειστής περίθαλψης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, 13:38