«Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο και η κοινή δήλωση του Eurogroup ανάβει το ”πράσινο φως” για επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, που λαμβάνει η χώρα μας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές αποφάσεις των υπουργών της ευρωζώνης.

Ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι, μετά την απόφαση για την Ιρλανδία, ισχύει η «αρχή της ίσης μεταχείρισης χωρών» και πρόσθεσε ότι «η γενική αναφορά, ότι θα παραμείνει ακόμα δέκα χρόνια η τρόικα στην Ελλάδα, δεν μας αφορά», ενώ σημείωσε ότι «κατηγορηματικά (λέω ότι) δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, παρά μόνο η αποπληρωμή των δανείων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευκρίνισε, δε, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει σχετικό αίτημα, αλλά θα το πράξει «με προσεκτικό τρόπο στον κατάλληλο χρόνο και με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και τη διασφάλιση των ευνοϊκότερων συνθηκών για τον δανεισμό της χώρας, καθώς αυτά είναι σοβαρές αποφάσεις».

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος για ενδεχόμενη αύξηση του επιτοκίου με το οποίο έχει η Ελλάδα δανεισθεί από την τρόικα, είπε ότι «δεν θα υπάρχει αύξηση, αλλά οι σχετικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν, εφόσον υπάρξει σχετικά απόφαση».

Επανέλαβε, δε, ότι «δεν θα πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις και ο συναγερμός, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, δεν έχει λήξει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές στις Δ.Ε.Κ.Ο. και τις αντιρρήσεις των συνδικαλιστών, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «οι αλλαγές είναι απαραίτητες όχι γιατί τις ζητάει η τρόικα, αλλά για να εξορθολογιστούν οι υπηρεσίες, αφού είναι ακόμη εμφανής η, επί εξαετία, πολιτική της Ν.Δ.. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τάξη» υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

Όσον αφορά στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, ο Γιώργος Πεταλωτής επανέλαβε ότι «ο στόχος παραμένει σταθερά η επιστροφή να γίνει εντός του 2011, γιατί αυτό θα είναι καλό για την πορεία της χώρας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης