Τη βεβαιότητά του ότι θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή, εξέφρασε σε συνέντευξήτου το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως δεν έχει αρνηθεί ποτέ ότι γνωρίζει τον Μανώλη Πετσίτη. 

Στο θέμα που αφορά τον κ. Μανώλη Πετσίτη και τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να είναι σύμβουλος είτε του ίδιου είτε του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Παππάς, υποστήριξε ότι «Δεν έχω αρνηθεί ποτέ ότι γνωρίζω τον κ. Πετσίτη. Υπήρξε συνεργασία, σε εθελοντική βάση και κατόπιν απομακρύνθηκε και εργάστηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες μάλιστα συγκρούστηκαν με την κυβέρνηση.
Δεν κατανοώ γιατί συζητιέται αυτό το θέμα. Εντυπωσιάζομαι που γίνεται συζήτηση γι΄αυτό το θέμα. Έχουμε έναν ιδιώτη που δουλεύει σε ιδιωτική εταιρεία δεν είναι αρμοδιότητα κανενός στελέχους της κυβέρνησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν περιθώρια ώστε να πειστεί ο Πάνος Καμμένος αλλά και άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προς το συμφέρον της χώρας» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως εάν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα από την πλευρά των Σκοπίων και περάσει η Συμφωνία τότε δεν θα υπάρχει καμία γκρίζα ζώνη. Ωστόσο, όπως είπε, βάζει αστερίσκους με αφορμή τις δηλώσεις του Ζάεφ.

Ερωτηθείς για τη στάση τεσσάρων βουλευτών του Ποταμιού να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός τη χαρακτήρισε ως ανάσα για την Ελλάδα και όχι για την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο θέμα με τη δήμευση περιουσιών ομογενών στη Χειμάρρα, ο κ. Παππάς τόνισε ότι παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και πως η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να ανακληθεί η απόφαση για να μην υπάρχει αντίκτυπος στις σχέσεις με την Αλβανία. «Η κίνηση αυτή μας προβληματίζει, δεν είναι προς το συμφέρον κανενός και την παρακολουθούμε με προσοχή», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξέφρασε την άποψη ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μετανοιώσει για την έκφραση περί «ανταλλαγής» της Συμφωνίας των Πρεσπών με τη μη περικοπή των συντάξεων.

«Θεωρώ ότι ο κ. Μητσοτάκης μετάνοιωσε γι’ αυτό που είπε περί συναλλαγής, διαφορετικά θα το είχε επαναλάβει. Πάντως βάσει των δικών του λεγόμενων εάν η ΝΔ ήταν στην εξουσία τότε δεν θα υπήρχε συμφωνία με τα Σκόπια αλλά θα είχαν κοπεί και οι συντάξεις» σημείωσε. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης