Δεν καταθέτουμε τα όπλα για το Κυπριακό, λέει η Παπαρήγα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010, 20:07
Δεν καταθέτουμε τα όπλα για το Κυπριακό, λέει η Παπαρήγα
Περισσότερα από 40 λεπτά κράτησε η συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και της γενικής γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η κ. Παπαρήγα δήλωσε:

«Εμείς όπως ξέρετε, και όπως δείξαμε σε κρίσιμες στιγμές όπως ήταν η περίπτωση με το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, παραμένουμε και φραστικά και στο περιεχόμενο υπέρ ενός ανεξάρτητου ομόσπονδου κράτους, διζωνική - δικοινοτική ομοσπονδία και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε προτάσεις που γίνονται και από την πλευρά της ηγεσίας της Τουρκίας αλλά και προτάσεις που χαϊδεύουν και που οδηγούν σε μια διχοτόμηση και στην πραγματικότητα σε δύο κράτη.

Προτάσεις που θα δημιουργήσουν μεγάλες περιπλοκές όχι μόνο στους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους αλλά και σε όλους τους λαούς της περιοχής.

Δυστυχώς τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα όχι μόνο γιατί διαχρονικά υπάρχουν εκείνοι, διεθνείς παράγοντες, που δεν θέλουν μια ουσιαστική λύση του Κυπριακού αλλά επειδή με τις τελευταίες εξελίξεις αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά ο ρόλος της Τουρκίας και εμπλέκεται το διαχρονικό διεθνές αυτό πρόβλημα με τις μάχες των αγωγών καθώς επίσης και με τους ανταγωνισμούς μεταξύ ευρωπαϊκών και αμερικανικών δυνάμεων.

Εμείς στηρίζουμε τις προσπάθειες της Κυπριακής προεδρίας ώστε η λύση που θα δοθεί να εξασφαλίζει ένα ενιαίο κράτος με μία διεθνή προσωπικότητα, να μην υπάρχει το σπέρμα της σημερινής ή αυριανής διχοτόμησης στη λύση του Κυπριακού και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε με αλληλεγγύη τόσο στους Ελληνοκύπριους όσο και στους Τουρκοκύπριους και θα δώσουμε από την πλευρά μας ότι μπορούμε.

Για να δοθεί επιτέλους μία δίκαιη λύση. Γνωρίζοντας ότι τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά και εμείς δεν καταθέτουμε τα όπλα».

Την κ. Παπαρήγα συνόδευε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010, 20:07