«Δεν πρόκειται να ζητήσουμε εκλογές»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010, 15:05
«Δεν πρόκειται να ζητήσουμε εκλογές»
Η ΝΔ δεν πρόκειται να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αν το αποτέλεσμα του Νοεμβρίου την ευνοεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος. Τόνισε μάλιστα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real» ότι οι πολίτες μπορούν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση μέσω της κάλπης τρία χρόνια πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

«Τα πράγματα δείχνουν ότι άλλες εκλογές δεν έχουμε κοντά. Από τη στιγμή, λοιπόν, που η λήξη της θητείας της κυβέρνησης είναι τρία χρόνια περίπου μετά τις εκλογές τις αυτοδιοικητικές του Νοεμβρίου, καλό είναι όλοι οι συμπολίτες μας να συναισθανθούν και να κατανοήσουν ότι τώρα είναι η ευκαιρία να σταλεί το μήνυμα. Ακόμα και αυτοί οι οποίοι είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και βλέπουν ότι υπάρχουν πράγματα που δεν πάνε καλά, ας εκμεταλλευτούν αυτή τη δυνατότητα που δίνει η δημοκρατία να στείλουν όλοι ένα μήνυμα μέσα από την κάλπη» είπε.

Σε ό,τι αφορά στους υποψηφίους που στηρίζει η ΝΔ και το ενδεχόμενο να μην «περπατήσουν» ορισμένες υποψηφιότητες, ανέφερε ότι, εκτός από την αντιμνημονιακή ψήφο, πρέπει να υπάρχει και το μήνυμα της εναλλακτικής λύσης στη διακυβέρνηση.

Επεξηγώντας την πολιτική γραμμή της ΝΔ στην οικονομία ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε:

«Τι λέει η ΝΔ: λέει ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε το συγκεκριμένο μνημόνιο το οποίο υπέγραψε, η κυβέρνηση κατέστησε με την πολιτική της μονόδρομο αυτό το μνημόνιο. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι υπέγραψε η κυβέρνηση αυτό που υπέγραψε, προσπαθεί να το εφαρμόσει και δεν βγαίνει μπροστά. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Τι λέει λοιπόν ο Σαμαράς; Λέει ότι, όπως πάμε έτσι, η κατάσταση του ελλείμματος ανατροφοδοτείται, γι’ αυτό διακρίνει το έλλειμμα σε διαρθρωτικό και κυκλικό. Άρα, όσο βαθαίνει η ύφεση και μονιμοποιείται, μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο από τον οποίο δεν μπορούμε να αποδράσουμε...» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010, 15:05