Διάσκεψη για το κλίμα με πρωτοβουλία Παπανδρέου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010, 08:17
Διάσκεψη για το κλίμα με πρωτοβουλία Παπανδρέου

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται στην Αθήνα, η «Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο», με τη συμμετοχή ηγετών και μελών κυβερνήσεων από τις ενδιαφερόμενες χώρες. 

Η «Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο» θα αποτελέσει, την εναρκτήρια δράση της πρωτοβουλίας, με την υπογραφή της Διακήρυξης για τη Συνεργασία των Μεσογειακών Κρατών για την Κλιματική Αλλαγή.

Με την υπογραφή της Διακήρυξης θα συζητηθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και τα διακρατικά προγράμματα που μπορούν να υλοποιηθούν, προκειμένου η Μεσόγειος να κληροδοτηθεί στις επόμενες γενεές, αναλλοίωτη και προστατευμένη από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα μιλήσει στο Φόρουμ Πράσινων Επενδύσεων, το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα και το Ινστιτούτο για την Κλιματική και Ενεργειακή Ασφάλεια.

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού υλοποιείται από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τα οποία και διοργανώνουν την Διάσκεψη.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010, 08:23