Προκλητικό είναι το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» που τιτλοφορείται «Με τον αγκυλωτό σταυρό-Οι Έλληνες διασύρουν την Ευρώπη αλλά λαμβάνουν νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων Ευρώ».

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και παραθέτει φωτογραφικό στιγμιότυπο από διαμαρτυρία πολιτών στην πλατεία, στο οποίο απεικονίζεται πλακάτ με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία στο κέντρο φέρει τον αγκυλωτό σταυρό, ενώ σε άλλο φωτογραφικό στιγμιότυπο απεικονίζεται πλακάτ με τη φωτογραφία της καγκελαρίου Μέρκελ και τον τίτλο «Γερμανικά σκάνδαλα»… Μάλλον δεν πήραν χαμπάρι το άρμα με τη Γερμανίδα στην Πάτρα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρεπορτάζ σημειώνει -μεταξύ άλλων- πρόσφατες δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη, ότι οι Έλληνες θα είναι ξένοι στην ίδια τους τη χώρα και ότι αυτό δεν συνέβη ούτε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Επίσης, αναφέρεται στο δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel», ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον 100 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη «Bild», η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Μαρία Σκραφνάκη, φέρεται να εξύβρισε τους Γερμανούς βουλευτές, λέγοντας «Εάν δεν στηρίξετε τη χώρα μας, θα συμβεί με τους συμπατριώτες σας το ίδιο που συνέβη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Κρήτη». Το δημοσίευμα παρατηρεί ότι ο διερμηνέας δεν μετέφρασε εκείνη τη στιγμή τα λεγόμενα της Ελληνίδας βουλευτού, αλλά αυτό έγινε γνωστό μέσω ενός σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Καθημερινή» της 19ης Μαΐου.

Ο Γερμανός βουλευτής, μιλώντας στη «Bild», το χαρακτήρισε «θρασύτητα» και πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μας είχε βρίσει με αντίστοιχα υπονοούμενα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, «ο κ. Πετσάλνικος διέψευσε στη ”Bild” το συμβάν, στο οποίο αναφέρονται αρκετοί συμμετέχοντες στο ταξίδι». Η συζήτηση ήταν «φιλική και εποικοδομητική», δηλώνει ο κ. Πετσάλνικος στη «Bild».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης