Η κα Tασία Αθανασίου αποτελεί προσωπική επιλογή του Νίκου Κοτζιά, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ήταν διευθύντρια του γραφείου του. Σήμερα είναι πρέσβης της Ελλάδας στη Ρώμη.
Η Τασία Αθανασίου θα είναι η επόμενη πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, όπως επιβεβαίωσαν στο Sputnik δύο διπλωματικές πηγές.
«Είναι αλήθεια» υποστήριξαν χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας όμως πως είναι άγνωστη η ακριβής ημερομηνία της συγκεκριμένης τοποθέτησης. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε ο νυν πρέσβης, Αντρέας Φρυγανάς, θα εγκαταλείψει τη Μόσχα και η κα Αθανασίου θα αφιχθεί» επεσήμαναν.
Οι δύο διπλωματικές πηγές διαβεβαίωσαν, επιπλέον, ότι η Αθήνα εκτιμάει σημαντικά το έργο του κ. Φρυγανά και για αυτόν τον λόγο αναμένεται να μετατεθεί σε κεντρική υπηρεσία του υπουργείου.

«Η υποψηφιότητα της κας Αθανασίου, όπως και του κ. Φρυγανά, ήταν προσωπική πρόταση του κ. Κοτζιά. Η υποψηφιότητά της, όπως κι άλλων αλλαγών προσώπων, συζητήθηκε σε σύσκεψη του υπουργείου, στις 3 Οκτωβρίου» πρόσθεσε αξιωματούχος της ελληνικής διπλωματίας.

Ο ίδιος, πάντως, εκτίμησε ότι η αλλαγή προσώπου στην πρεσβεία της Μόσχας είναι «απίθανο» να συμβεί πριν από την ολοκλήρωση του έτους. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τη συνάντηση της μικτής επιτροπής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας, αλλά και την προετοιμασία της επερχόμενης επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι συνήθως η θητεία του Έλληνα πρέσβη διαρκεί τρία χρόνια. Ο κ. Φρυγανάς διορίστηκε  πρέσβης στη Ρωσία τον Μάρτιο του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

sputniknews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης