Αόριστο παραμένει το πότε τελικά θα επιστρέψει στην Αθήνα η Τρόικα, αφού και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ, άφησε ανοιχτή την ημερομηνία επιστροφής του Πoλ Τόμσεν, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

«Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα επιστρέψουν όταν επιλυθούν τεχνικά ζητήματα. Αυτό αναμένεται την επόμενη περίοδο» σημείωσε, προσθέτοντας πως «θα πρέπει να διευθετηθούν οι “διαφορές”, οι οποίες αφορούν σε δημοσιονομικά και διαρθρωτικά θέματα, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερωτήσεις σχετικά με τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο κ. Μάρεϊ παρέπεμψε στις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες και αποτελούν προϋπόθεση για την υλοποίηση των λεγομένων των Ευρωπαίων, που έχουν δεσμευτεί με τη σειρά τους για ελάφρυνση του χρέους στα επίπεδα του 124% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω του 110% του ΑΕΠ το 2022. Μάλιστα, διεμήνυσε πως δεν «βλέπει» συζητήσεις, επί του θέματος, στο άμεσο μέλλον.

Όταν ερωτήθηκε για τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Financial Times» ο κ. Στουρνάρας και στα όσα δήλωσε σχετικά με το «κούρεμα» και τι του είχε πει ο Γερμανός ομόλογός του για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Μάρεϊ δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του δημοσιεύματος και των συγκεκριμένων αναφορών, σημειώνοντας ότι «αυτή την περίοδο δεν γίνονται συζητήσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Διαβάστε επίσης:
Το Eurogroup πλησιάζει, η Τρόικα έρχεται;, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, 16:36

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης