Δομή για την ψυχοκοινωνική στήριξη των πυρόπληκτων της Ραφήνας & του Μαραθώνα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018, 04:51
Δομή για την ψυχοκοινωνική στήριξη των πυρόπληκτων της Ραφήνας & του Μαραθώνα
Η δημιουργία και λειτουργία Δομής – Κέντρου για την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης και διοικητικής διευκόλυνσης των κατοίκων των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας – Πικερμίου που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου είναι το αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής (ΠΤΑ Αττικής) και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ),την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018.


Συγκεκριμένα, το Κέντρο εξυπηρέτησης θα λειτουργήσει από τη Δομή του ΠΤΑ Αττικής, Social Network Αττική, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014 – 2020 και υπό την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση των στελεχών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Με αφορμή την υπογραφή του σχετικού Μνημονίου, ερωτηθείσα σχετικά η Πρόεδρος του ΠΤΑ Αττικής και Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι αυτός είναι ο «τρόπος με τον οποίο εμείς στην Περιφέρεια Αττικής αντιλαμβανόμαστε εμπράκτως την άσκηση της αλληλεγγύης – με έργα και όχι με λόγια». «Με συνέργειες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε πράξη το καθήκον της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής», τόνισε η ίδια.
Πηγή: irafina.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018, 05:33