Ε. Βενιζέλος: «Η παράταξη θα ξαναγίνει μεγάλη, αν είναι σοβαρή και υπεύθυνη»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013, 00:51
Ε.  Βενιζέλος: «Η παράταξη θα ξαναγίνει μεγάλη, αν είναι σοβαρή και υπεύθυνη»
«Δεν θυμάμαι άλλο κομματικό συνέδριο στην Ελλάδα που να έχει πάρει τόσο καθαρές πολιτικές θέσεις», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παραπέμποντας στο Συντακτικό συνέδριο του Κινήματος, σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, σε δείπνο που παρέθεσε στις γυναίκες που εξελέγησαν στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος, σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας.

Αναφερθείς στο συνέδριο του Κινήματος, το οποίο χαρακτήρισε «δυναμικό» και «αυθεντικό» ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «καθαρή πολιτική γραμμή» και μίλησε για τα «καθαρά» μηνύματα που εστάλησαν σε αξιακό επίπεδο και σε επίπεδο ανανέωσης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη μεγάλη συμμετοχή που καταγράφηκε στις διαδικασίες εκλογής συνέδρων, σημειώνοντας ότι «πρέπει να τιμήσουμε αυτόν τον κόσμο». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η ΚΠΕ υπάρχει για να υπηρετήσει αυτά που αποφασίστηκαν στο συνέδριο και πρόσθεσε ότι πρόθεσή του είναι όλα τα μέλη της ΚΠΕ να έχουν σημαντικά και ενεργά καθήκοντα είτε σε θεματική είτε σε τοπική βάση. Ακόμη, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει καινούρια πρόσωπα στις Τοπικές και Νομαρχιακές οργανώσεις, καθώς επίσης και ενεργοποίηση των στελεχών σε όλη την Ελλάδα και σε όλους τους χώρους. «Η παράταξη θα ξαναγίνει μεγάλη αν είναι σοβαρή και υπεύθυνη. Μόνο έτσι θα πείσει ξανά τον κόσμο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αφού συγχάρηκε τις γυναίκες που εξελέγησαν στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, ανέφερε ότι η κάθε μια από αυτές κουβαλάει τη «διπλή ευθύνη» να εκφράσει αφενός την αντίληψη αυτής της ανανέωσης που εκφράστηκε στο συνέδριο και, αφετέρου, το φύλο τους. Όσον αφορά στη μεγάλη συμμετοχή γυναικών στην ΚΠΕ του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που στη διαδικασία εκλογής των μελών, έγινε τόσο μικρή χρήση των ποσοστώσεων, προσθέτοντας ότι «βεβαίως πάντα υπάρχουν διάφορα προβλήματα στις διαδικασίες», «δικτυώσεις και συσπειρώσεις» που, όπως υποστήριξε, δημιουργούν προβλήματα στη συμμετοχή των γυναικών. Ο κ. Βενιζέλος, δεν θέλησε να αναφερθεί σε πολιτικά θέματα της επικαιρότητας και παρέπεμψε για τη συζήτηση αυτή, στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, την Πέμπτη.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013, 00:51