Έκπληκτοι οι αξιωματικοί και αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής είδαν εντελώς ξαφνικά, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Τρίτης, τον Γιώργο Παπανδρέου να επισκέπτεται συνοδευόμενος από τον Χάρη Καστανίδη, χωρίς κάμερες και δημοσιογράφους, το αρχηγείο της αστυνομίας και να ζητά να ενημερωθεί για το πώς λειτουργεί εκείνη την ώρα και κατά πόσο μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από ό,τι φαίνεται, διαπίστωσε ελλείψεις σε πρόσωπα κι οργάνωση, διότι λίγο αργότερα μίλησε με ραδιοζεύξη στους άνδρες (και τις γυναίκες) της ΕΛ.ΑΣ που έκαναν υπηρεσία εκείνη την ώρα και στα τρία επιχειρησιακά κέντρα του λεκανοπέδιου και τους είπε: “Διαπίστωσα ότι περνάτε δύσκολες ώρες και αντιμετωπίζετε πολλά προβλήματα. Θα τα λύσουμε μαζί, όταν το ΠΑΣΟΚ σε λίγο καιρό, αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Καστανίδη, ο οποίος είναι αρμόδιος στη Χαριλάου Τρικούπη για θέματα δημόσιας τάξης, επισκέφθηκε την υποδιεύθυνση Αθηνών το αστυνομικό τμήμα Κυψέλης και όπως διαπίστωσε, σύμφωνα με όσα έλεγε αμέσως μετά σε στενούς του συνεργάτες, ότι υπολειτουργεί -παρότι σε κεντρική συνοικία με πολλά προβλήματα- και μάλιστα τα φώτα ήταν κλειστά.

Μάλιστα καταγγελίες αστυνομικών αναφέρουν ότι αξιωματικός που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ όταν έφτασαν οι κ. κ. Παπανδρέου και Καστανίδης. Η ηγεσία της Αστυνομίας πάντως αν και διαψεύδει το γεγονός, παρόλα αυτά διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε αστυνομικές υπηρεσίες, έγινε λίγες μόλις ώρες μετά την απελευθέρωση του εφοπλιστή Περ. Παναγόπουλου και εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα πρωτοβουλιών για καυτά ζητήματα της καθημερινότητας. Μάλιστα για το πρόβλημα της ασφάλειας, το οποίο μάλιστα ο Κώστας Καραμανλής έχει τοποθετήσει δεύτερο στην κυβερνητική ατζέντα, μετά τα εθνικά θέματα, ο Γ. Παπανδρέου θα συγκαλέσει σήμερα το πρωί ευρεία σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Πρώτη καταχώρηση: 21 Ιανουαρίου, 02:12)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης