Το ζήτημα του εγκλωβισμού εκατοντάδων Ελλήνων ναυτικών στο εξωτερικό, λόγω της πανδημίας, φέρνει στο προσκήνιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

Με ερώτηση στη Βουλή, ο κ. Κουρουμπλής και άλλοι 31 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν από τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, να απαντήσει αν προτίθεται να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες για τον επαναπατρισμό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την έξαρση την πανδημίας της Covid-19 τον προηγούμενο Μάρτιο, δημιουργήθηκε σειρά προβλημάτων αφού πολλές χώρες αναγκάστηκαν να κλείσουν τα σύνορά τους και να επιβάλουν πολύ αυστηρούς περιορισμούς και στα λιμάνια τους. Το αποτέλεσμα αυτών είναι να εγκλωβιστούν εκατοντάδες Έλληνες ναυτικοί στο εξωτερικό χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Το αποτέλεσμα αυτού του εγκλωβισμού δεν έχει μόνο οικονομικές επιπτώσεις, αφού σε πολλές περιπτώσεις γίνονται καταπατήσεις των εργασιακών δικαιωμάτων και μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, αλλά υπάρχουν και ψυχολογικές επιπτώσεις, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μείνει 16 μήνες στο καράβι και δεν μπορούν πολλές φορές ούτε καν να κατέβουν σε κάποιο λιμάνι, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο συνδυασμός όλων αυτών των συνθηκών δημιουργεί μια επικίνδυνη κατάσταση στα πλοία η οποία εγκυμονεί ένα σωρό προβλήματα ασφάλειας των ναυτικών αλλά και της καλής λειτουργίας των πλοίων» τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης