Αλυσιδωτοί είναι οι κλυδωνισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ -απόρροια των δηλώσεων του βουλευτή Περικλή Κοροβέση περί χρηματισμού και των κομμάτων της Αριστεράς από τη Siemens.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, σε παρέμβασή του χαρακτήρισε την τοποθέτηση σοβαρό πολιτικό λάθος και πλήγμα για τον κόσμο της Αριστεράς. Εν τούτοις -και αυτό είναι το πιο σημαντικό- ξεκαθάρισε ότι τα περί διαγραφής του βουλευτή δεν έχουν καμία βάση, αναφερόμενος αναλυτικά στη μεγάλη προσφορά του Περικλή Κοροβέση στον τόπο και στη Δημοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με μεγαλύτερη ευκολία θα μπορούσα να τεκμηριώσω ένα αίτημα δικής μου διαγραφής, παρά του Περικλή Κοροβέση» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Περικλής Κοροβέσης θα αποκαταστήσει όλα τα πρόσωπα τα οποία έχουν θιγεί.

Αντιθέτως, ο Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε εχθρική πράξη εις βάρος του ΣΥΝ -της βασικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ- την κίνηση του Περικλή Κοροβέση, επαναλαμβάνοντας ότι επιβαρύνει τις σχέσεις των δύο πλευρών.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο Φώτης Κουβέλης -κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- είπε ότι το θέμα δεν είναι μόνο τα όσα «αβάσιμα είπε ο κ. Κοροβέσης για την υπόθεση Siemens, αλλά και η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα». Τον κάλεσε δε να «αυτοπροσδιορίσει τη στάση του», εκφράζοντας την απορία εάν μπορεί να συνυπάρξει με ανθρώπους που κατηγορεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, δήλωσε ότι πλέον είναι πολύ πιθανό να στηθούν κάλπες, επικαλούμενος και δηλώσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την «τάση» που δημιουργείται για σύντομη προεκλογική περίοδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης