Ο πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος υπέγραψε, σήμερα, στο Βελιγράδι, με την ομόλογό του της Σερβίας Σλάβιτσα Τζούκιτς- Ντεγιάνοβιτς πρωτόκολλο συνεργασίας των κοινοβουλίων των δύο χωρών.

Με το πρωτόκολλο αυτό προβλέπεται η παροχή τεχνογνωσίας από το ελληνικό κοινοβούλιο στη διαδικασία προσέγγισης του σερβικού κοινοβουλίου στις ευρωπαϊκές δομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο κ. Πετσάλνικος επισήμανε ότι η ελληνική πρόταση κρίθηκε ως η καλύτερη μεταξύ άλλων οχτώ προτάσεων από κοινοβούλια μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών.
Αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο για τη νέα δανειακή σύμβαση, τόνισε ότι ήταν αναγκαίο να ληφθούν οδυνηρά μέτρα για να ανακάμψει η χώρα και να παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης.

Ο κ. Πετσάλνικος επισήμανε ότι τα 2/3 των βουλευτών, στηρίζοντας τη νέα δανειακή σύμβαση, απέδειξαν υψηλό συναίσθημα ευθύνης, διασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.
Αναφερόμενος δε στην προσωπική του στάση, τόνισε χαρακτηριστικά: «Προτιμώ εγώ να ανέλθω τον Γολγοθά, υποστηρίζοντας μη δημοφιλή μέτρα, παρά να οδηγήσω τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε ένα νέο Γολγοθά».Αυτή τη στιγμή ο κ. Πετσάλνικος έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης