Επίσκεψη Αβραμόπουλου σε φυλάκια σε Ρω, Στρογγύλη, Μεγίστη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 23:20
Επίσκεψη Αβραμόπουλου σε φυλάκια σε Ρω, Στρογγύλη, Μεγίστη
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέφθηκε το Σάββατο τα φυλάκια στις νήσους Ρω και Στρογγύλη, καθώς και το στρατόπεδο «Λοχία Σάββα Νικολάου» στη νήσο Μεγίστη, αλλά και το Δημαρχείο Μεγίστης.

Στην επίσκεψή του συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό κ. Μιχαήλ Κωσταράκο, τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Ζιαζιά και τον διοικητή ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Σοφιανίδη.

Στην ομιλία του προς το προσωπικό της Διοίκησης Άμυνας Νήσου Μεγίστης, ο κ. Αβραμόπουλος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Αυτή την ώρα, η πατρίδα μας υποφέρει, περνάει δύσκολες στιγμές. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ και σε τίποτα αυτή η οικονομική κρίση να αγγίξει την κοινωνία μας και πάνω από όλα την πατρίδα μας, την εθνική μας ακεραιότητα, την ανεξαρτησία μας...

Περίπου ένα μήνα πριν αναλάβω τα καθήκοντά μου ως υπουργού Εθνικής Αμύνης, είχα βρεθεί και πάλι εδώ. Τότε είχα κάνει μία δήλωση. Είχα πει ότι εμείς οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να μετατραπεί σε εθνική...

Εδώ στο Καστελόριζο είναι που διακυβεύονται όχι μονάχα τα μεγάλα εθνικά μας θέματα, όπως αυτά διασταυρώνονται και συνδυάζονται με το νησί, αλλά και τα διεθνώς κατοχυρωμένα οικονομικά συμφέροντα της χώρας.

Αυτές τις ώρες που η πατρίδα μας διέρχεται μία δύσκολη κρίση, σε μία μεταβατική περίοδο, υπάρχει, και το επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία, η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα του καθήκοντος, του χρέους και της τιμής.

Αυτή την Ελλάδα εσείς υπηρετείτε και, όταν περάσουν τα χρόνια, θα λέτε και θα αφηγείστε ότι στις δύσκολες στιγμές που πέρναγε η πατρίδα μας, σας αναλογούσε ένα μέρος αυτής της μεγάλης συλλογικής ευθύνης και προσπάθειας, να κρατηθεί αυτή η πατρίδα όρθια και υπερήφανη.

Αυτή την άλλη Ελλάδα τιμούμε σήμερα με την παρουσία μας όλοι εδώ και η οποία εκφράζεται και εκπροσωπείται από εσάς που υπηρετείτε τη θητεία σας, αλλά και τους αξιωματικούς μας που έχουν αφιερώσει όλη τους τη ζωή στην υπηρεσία αυτού του ανώτερου και υπέρτατου αγαθού που είναι η Δημοκρατία, η εθνική μας αξιοπρέπεια, η εθνική μας ακεραιότητα και ανεξαρτησία.

Θέλω να σας μεταφέρω εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας πρώτα από όλα την ευγνωμοσύνη της γιατί υπάρχετε και γιατί είστε εδώ. Να διαβεβαιώσουμε για μία ακόμα φορά το νησί και τους κατοίκους ότι η Ελλάδα, η πατρίδα, είναι εδώ με τις Ένοπλες Δυνάμεις της και με σύσσωμο και ενωμένο τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Γιατί το Καστελόριζο για εμάς δεν είναι απλά ένα νησί. Είναι ένα σύμβολο που μας εμπνέει, που μας κατευθύνει και που μας οδηγεί.

Από την άλλη μεριά, όμως, είμαστε όρθιοι, σταθεροί, έτοιμοι να προασπίσουμε, αν χρειαστεί, αυτή τη γη που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας. Και το Καστελόριζο είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της εθνικής στάσεως».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 23:25