Μετά τη σχετική εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, κλιμάκιο του κόμματος αποτελούμενο από τους κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, Μιχάλη Χαλκίδη, Γιώργο Κασαπίδη, Δημήτρη Σταμάτη και Αλέξανδρο Δεμερτζόπουλο επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες περιοχές του Έβρου και βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είχαν συνάντηση με τον νομάρχη Έβρου, τους δημάρχους της περιοχής, καθώς και τοπικούς φορείς, και ενημερώθηκαν για την έκταση των ζημιών και τις αναγκαίες δράσεις για την αποκατάσταση της περιοχής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη επίσκεψη, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Βρεθήκαμε, σήμερα, εδώ στον Έβρο κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τους αρμόδιους Τομεάρχες για θέματα Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων, όπως και Αγροτικής Ανάπτυξης και βεβαίως, με το Βουλευτή του Νομού. Επισκεφτήκαμε όλη την περιοχή και διαπιστώσαμε από κοντά, πώς έχουν τα πράγματα.

Είναι, πράγματι, μία πολύ δύσκολη, ως προς τη διαχείρισή της, κατάσταση, που έχει να κάνει με την κλιμάκωση ενός οικολογικού καταρχήν μεγάλου προβλήματος, το οποίο όμως άμεσα θέτει σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων, περιουσίες και υπονομεύει την αναπτυξιακή προοπτική του Νομού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρειάζεται άμεσα η πολιτεία να πάρει μέτρα. Και εμείς, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία, που αποβλέπει στο να διαμορφώσει ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς, για την ευρύτερη περιοχή. Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι η διεθνής συνεργασία, διότι τα φυσικά φαινόμενα δεν γνωρίζουν σύνορα.

Και πρέπει άμεσα, από πλευράς Ελληνικής κυβέρνησης, να αναληφθεί πρωτοβουλία, σε συνέχεια παλαιότερης που είχε αναλάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έτσι ώστε και σε διμερές επίπεδο με τη γειτονική Τουρκία, αλλά και σε τριμερές με τη Βουλγαρία, να εκπονηθεί ένα κοινό πρόγραμμα για τη διαχείριση των υδάτων του ποταμού και βεβαίως, τη δημιουργία των υποδομών, που θα προστατεύουν τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες στην ευρύτερη περιοχή.

Η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες. Θα εισηγηθώ στον Πρόεδρο του Κόμματος, τον κ. Σαμαρά, να ζητήσει άμεσα από τον Πρωθυπουργό να κινηθούμε συντεταγμένα και με βάση ένα Εθνικό Σχέδιο για τον σκοπό που είπα πρωτύτερα. Δηλαδή, τη χάραξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής συνολικά για το Νομό του Έβρου.

Επίσης, οι συνάδελφοι Βουλευτές που με συνοδεύουν αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να καταθέσουν άμεσα στη Βουλή επίκαιρη επερώτηση, κάτι που σημαίνει ότι θα συζητηθεί το συντομότερο, ώστε να ενημερωθεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και τα Κόμματα να πάρουν θέση επάνω σε αυτήν την πρόταση.

Επίσης, θα ζητήσουμε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, να καλέσει στην Αθήνα τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε από κοντά να συζητήσουμε συνολικά όλα τα προβλήματα του Νομού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης