Επίσκεψη ευρωβουλευτών στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013, 15:46
Επίσκεψη ευρωβουλευτών στην Αθήνα
Αντιπροσωπεία 9 ευρωβουλευτών από την Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 26 και 27 Αυγούστου για να συναντηθεί με φορείς της εσωτερικής αγοράς και να προετοιμάσει τη μελλοντική συνεργασία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Malcolm Harbour (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Ηνωμένο Βασίλειο) θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα. Οι ευρωβουλευτές θα έχουν κοινή συνεδρίαση με τις επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων και θα συναντηθούν με εκπροσώπους οργανώσεων καταναλωτών, κοινωνικών εταίρων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Επιπλέον των συναντήσεων αυτών, θα επισκεφθούν το εμπορικό λιμάνι και τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ) για να ενημερωθούν για το πως οι τελωνειακές αρχές χειρίζονται τα εισερχόμενα εμπορεύματα, καθώς και την μονάδα ανάπτυξης τεχνολογιών πληροφορικής «Corallia».

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής Malcolm Harbour «κατά την επίσκεψη μας σκοπός μας είναι να συναντήσουμε μέλη της κυβέρνησης, βασικούς οικονομικούς παράγοντες και καταναλωτές, να κατανοήσουμε τις ανησυχίες τους και να μάθουμε πως αξιοποιούν τις ευκαιρίες της ενιαίας αγοράς και να προετοιμαστούμε για την μελλοντική μας συνεργασία».

Προσθέτει ότι « η Ελληνική Προεδρία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή καθώς οι επόμενες ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2014 κατά την διάρκεια της Προεδρίας. Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά για την οριστικοποίηση σημαντικών νόμων που θα ενισχύσουν την ενιαία αγορά και θα διασφαλίσουν ότι είναι σε θέση να παράγει ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και τα οφέλη τα οποία οι πολίτες της ΕΕ εύλογα αναμένουν.»

Εκτός του Προέδρου της επιτροπής Malcolm Harbour, η αποστολή αποτελείται από τους Andreas Schwab (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Γερμανία), Philippe Juvin (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Γαλλία), Hans-Peter Mayer (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Γερμανία), Evelyne Gebhardt (Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Γερμανία), Mitro Repo (Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Φινλανδία), τον Γιώργο Χατζημαρκάκη (Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, Γερμανία) και τον Olle Schmidt (Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, Σουηδία). Από την Ελλάδα, η Συλβάνα Ράπτη (Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών) θα βρίσκεται στην αποστολή.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013, 15:46