Εντείνουν τις πιέσεις έναντι της Ελλάδας Γερμανία, Ολλανδία και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με στόχο την αποτροπή της αύξησης του δημόσιου χρέους πάνω από το 120% μέχρι το 2020.

«Η διατήρηση του χρέους (στο 120%) είναι στοιχείο- κλειδί και για εμάς επίσης» δήλωσε γερμανική πηγή, που δεν κατονομάστηκε, στη βρετανική εφημερίδα «Guardian».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση της τρόικα για το ελληνικό έλλειμμα

Πάντως, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πως έχει στα χέρια του την ανάλυση της τρόικα για την πορεία του ελληνικού χρέους, κάνει λόγο για τα εξής στοιχεία: το ελληνικό χρέος θα πέσει μέχρι το 2020 μόλις στο 129% του ΑΕΠ και όχι στο 120% που είναι ο στόχος. Μάλιστα, το σημείο αιχμής της αναφοράς είναι: «Η Ελλάδα είναι πιθανόν να μην μπορέσει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις με τον ρυθμό που απαιτείται σύμφωνα με το βασικό σενάριο».

Σημειώνεται, δε, πως είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να χρειαστεί περισσότερη ελάφρυνση, δηλαδή μεγαλύτερο «κούρεμα» του χρέους της, το οποίο, αν δεν γίνουν οι απαραίτητες εφαρμογές των μέτρων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, το 2020 μπορεί να αγγίξει και το 160%!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να διαβάσετε την έκθεση της τρόικα, όπως τη δημοσιεύει το Reuters, πατήστε εδώ.

Διαβάστε επίσης Σκληρό παζάρι με τους Ολλανδούς στο Eurogroup

Παράλληλη διαπραγμάτευση Βενιζέλου – Νταλάρα για μεγαλύτερο «κούρεμα»

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης