«Εχθρός των λαών η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010, 11:40
«Εχθρός των λαών η Ευρωπαϊκή Ένωση»
Ως τη «μόνη ρεαλιστική λύση που υπάρχει σήμερα» παρουσιάζει αυτήν που προτείνει το κόμμα της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Παραπέμπει σε «όλες τις χώρες της Ευρώπης», όπου «ωριμάζει η ιδέα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εχθρός των λαών», εκτιμά ότι ο συσχετισμός δυνάμεων αλλάζει και επιμένει ότι «ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος για όλες τις χώρες». Δεν συμπεριλαμβάνει, ωστόσο, στον χάρτη των χωρών αυτών την Κίνα και τη Β. Κορέα, επειδή, όπως λέει, «ο σοσιαλισμός δεν συμβαδίζει με την αγορά και με την κυριαρχία των μονοπωλίων, ούτε επίσης με την οικογενειοκρατία».

Μιλώντας για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, η κα Παπαρήγα καλεί τους ψηφοφόρους να στηρίξουν «Λαϊκή Συσπείρωση», τους συνδυασμούς του κόμματός της, είναι δεν είναι στον δεύτερο γύρο, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν με το ΚΚΕ. «Δεν έχουμε δύο πρόσωπα. Δίνουμε μάχη για απεγκλωβισμό του λαού από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή άλλα παρόμοια σχήματα» σημειώνει.

Η κα Παπαρήγα χαρακτηρίζει τους κυρίους Δημαρά και Μητρόπουλο «αφερέγγυους», έτοιμους «να υπηρετήσουν την κυβερνητική πολιτική, που έχουν στηρίξει». «Τα κόλπα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστά. Βεβαίως, δεν ορκιζόμαστε ότι όλοι οι "ανεξάρτητοι" είναι στο κόλπο. Είναι αναχώματα και ορισμένοι το κάνουν συνειδητά» δηλώνει η γ.γ. του ΚΚΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010, 11:40