Με αφορμή τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» περιγράφει σε άρθρο της τον πρόεδρο της ΝΔ ως «έναν μεταρρυθμιστή της Ελλάδας σε θέση αναμονής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρει η εφημερίδα, «ελπίζει στη μεγάλη ανάκαμψη, ωστόσο προς το παρόν εκπροσωπεί την αντιπολίτευση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τον αέρα νίκης που του δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, με ποσοστά που αγγίζουν το 33%, η «FAZ» εκτιμά ότι η προσφυγή στις κάλπες θα αργήσει, καθώς όλοι οι βουλευτές του νυν κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ANEΛ γνωρίζουν ότι μια ψήφος δυσπιστίας κατά του Τσίπρα θα σήμαινε για αυτούς το τέλος της καριέρας τους. Για τον λόγο αυτόν όλοι συσπειρώνονται, θέλοντας να κρατηθούν «μέχρι το επόμενο προγραμματισμένο εκλογικό ραντεβού του 2019».

Παράλληλα, η «Tagesspiegel» παρουσιάζει πορτρέτο του Κ. Μητσοτάκη με τίτλο «Εναλλακτική από την Αθήνα», σημειώνοντας ότι ο συντηρητικός επικεφαλής της αντιπολίτευσης παρουσιάζεται ως εκείνος που θα ξαναφέρει την ελπίδα στη χώρα. Ωστόσο, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να μεταρρυθμίσει όχι μόνο τη χώρα, αλλά πρώτα-πρώτα το κόμμα του, το οποίο κατηγορήθηκε πολλές φορές στο παρελθόν ότι στήριξε το πελατειακό κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης