Την ανάγκη συνέχισης των θετικών δράσεων για την ελληνική κοινότητα Καΐρου επεσήμανε από το Κάιρο ο Γιάννης Αμανατίδης. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Ομογένειας και Πολιτιστικής και Θρησκευτικής διπλωματίας μετέβη την Παρασκευή στο Κάιρο, όπου εκπροσώπησε τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με το Δ.Σ. της ελληνικής κοινότητας της Αιγύπτου και τον πρόεδρό της Χ. Καβαλή καθώς και με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’, ο κ. Αμανατίδης ανέφερε: «Η σημερινή μας παρουσία εκφράζει τη θέλησή μας να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας με την ελληνική κοινότητα Καΐρου και να ενισχύσουμε την ιεραποστολική δράση του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σημείωσε πως η πρόταση του κόμματός του για την ψήφο των αποδήμων και γενικότερα των Ελλήνων του εξωτερικού «αποτελεί μια ευκαιρία σύγκλισης, ώστε όλοι να ομονοήσουμε σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα για τον ελληνισμό της διασποράς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης