«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να ανακτήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας», διαβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην βελγική πρωτεύουσα. 

O κ. Παπανδρέου στην εισαγωγική του δήλωση, για τα αποτελέσματα της άτυπης Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, τόνισε πως «όλοι γνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα από καταστροφικές πολιτικές του πρόσφατου παρελθόντος. Βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτής της ανεύθυνης πολιτικής στην καθημερινή ζωή. Μπήκαμε στην κρίση και απροστάτευτοι και θαλασσοδαρμένοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τη βούλησή μας να αλλάξουμε την εκτίμησαν οι εταίροι μας. Πείσαμε μετά από πολλή προσπάθεια και χρειάζεται να παλέψουμε για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα για το οποίο έχουμε δεσμευτεί…», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει κάθε τι για να ανακτήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας,η βούληση εκφράστηκε και από το ΠΣΑ και από τα επιπλέον μέτρα που έχουν ληφθεί. Καθαρός στόχος, είναι η μείωση του ελλείμματος το 2010 κατά 4%», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα μέτρα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου περί εμπλοκής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην επιτήρηση της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου είπε: «Σε παρόμοιες κρίσεις το ΔΝΤ εκτός ΕΕ έχει δείξει την τεχνογνωσία του. Η ΕΕ δεν έχει την τεχνογνωσία αυτή. Όπως να βοηθήσει στις διοικητικές αλλαγές, π.χ. για τη διαφανή λειτουργία του προϋπολογισμού. Θα είναι χρήσιμη η συνεργασία μας με το ΔΝΤ».

/bestof/!2010/110210/papandreou.flv

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης