Γ. Σακελλαρίδης: «Υπάρχει πρόοδος, παραμένουν οι κόκκινες γραμμές»

Γ. Σακελλαρίδης: «Υπάρχει πρόοδος, παραμένουν οι κόκκινες γραμμές»
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα υπογράψει τρίτο μνημόνιο» διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι κόκκινες γραμμές παραμένουν, επισημαίνοντας ότι τελεσίγραφα τύπου «take it or leave it», δεν βοηθούν στην επίτευξη αμοιβαίας επωφελούς λύσης για το ελληνικό ζήτημα, καθώς «τραυματίζουν τον διάλογο». Παράλληλα, εκτίμησε πως στο τέλος «θα πρυτανεύσουν οι φωνές της λογικής».

«Πρόοδος υπάρχει. Όμως από την πλευρά της κυβέρνησης παραμένουν τα ζητήματα που θέτουμε, για να είναι η συμφωνία αμοιβαία επωφελής» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε πως -όπως και στο παρελθόν- ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής με Ευρωπαίους ηγέτες για το ελληνικό ζήτημα. «Πάντοτε υπάρχουν επαφές και συζητήσεις, δημιουργικές ως επί το πλείστον. Το ίδιο πιστεύουμε ότι θα γίνει και στη Ρίγα» σχολίασε.

Για το εάν η Ελλάδα θα πληρώσει την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι ευθύνη της κυβέρνησης είναι «να είναι συνεπής στις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις και προς το εξωτερικό και το εσωτερικό», σημειώνοντας ωστόσο ότι «πρέπει να επιδειχθεί συνέπεια και από την πλευρά των πιστωτών που θα απαντά και για το αύριο και για το χρηματοδοτικό».

«Η κυβέρνηση θα πληρώσει κανονικά μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα» υπογράμμισε επίσης.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015, 16:03