Εκτενή συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα FAZ παραχώρησε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση αλλά και στις προοπτικές που απορρέουν από τα ληφθέντα μέτρα.

«Έχουμε αφήσει τα χειρότερα πίσω μας», ισχυρίστηκε ο κ. Στουρνάρας ενώ διευκρίνισε ότι η χώρα έχει μακρύ δρόμο μπροστά της και ότι η κοινωνική κατάσταση παραμένει δύσκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, «δεν βρισκόμαστε κοντά σε έκρηξη», επισήμανε, αναφερόμενος παράλληλα στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, όπως επίσης και στην αύξηση των φόρων. Μάλιστα, δεν δίστασε να αναφερθεί στις ιδιωτικοποιήσεις και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ως τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν.

Επιπρόσθετα, σε σχετική ερώτηση, αρνήθηκε την διαμάχη που έλαβε χώρα με την Τρόικα αναφορικά με την απόλυση 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων ενώ ξεκαθάρισε πως η οικονομική ύφεση, έφερε και «κέρδη» στις οικονομίες ορισμένων χωρών. «Η Γερμανία και οι άλλες χώρες των «τριών Α» είναι οι κερδισμένοι της κρίσης. Στις χώρες αυτές σημειώθηκε σημαντική μείωση των επιτοκίων, όχι μόνο για τα κράτη αλλά και για τις επιχειρήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε για σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας, «Πιστεύω σε πολιτικές στρατηγικές προς όφελος και των δύο πλευρών και είμαι πεπεισμένος ότι για κάθε πρόβλημα υπάρχει μια λύση και ένας συμβιβασμός», 

Τέλος, αναφερόμενος στο όραμα της κυβέρνησης για την Ελλάδα, ο Γιάννης Στουρνάρας διευκρίνισε ότι στόχος δεν είναι μόνο η μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους αλλά: «Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να εξάγουμε αντί να καταναλώνουμε. Δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα της κρίσης που να κατέβαλε ένα τόσο υψηλό τίμημα στα πεδία της μείωσης των μισθών και συντάξεων και της ανεργίας. Τώρα είμαστε λίγο πριν από τον στόχο και δεν θέλουμε να αποτύχουμε», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης